,
  • BIST 10003.43
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Bitlis’ten Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

Bitlis’ten Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde, İsveç makamlarının izniyle Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki gösterilerek yürüyüş yapıldı.

Kur’an’ı Kerim’e hayasızca saldırılmasına gösterilen tepkiler dinmiyor. Türkiye’nin dört bir yanında tepkiler gelmeye devam ediyor.

İslam ülkelerinde de halk sokaklara ve meydanlara çıkarak, ahlaksızca saldırıya tepki gösteriyor. Bitlis AGD Şubesi önünde toplanan vatandaşlar, tekbirler eşliğinde İsveç’e ve alçakça saldırıyı yapan sözde siyasetçiye lanet okudu.

Behzat Durak Hoca’nın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan Zekeriya Karakoyun, İslam düşmanlığı yapan şer odakları, insanlığın huzurunu, bir arada yaşama kültürünü hedef aldığını belirtti.

Karakoyun, “İslam tüm insanlığın saadet ve selameti için insanlara hitap etmektedir. Kur’an, insanlara iletilen canlı bir hitaptır. Kur’an, düşünenlere, aklını kullanabilenlere ithaf edilmiş bir kitaptır. Kur’an, uyuşuk bedenleri hareketlendiren, insanlığa yepyeni ufuk kazandıran ilahi bir nimettir. Kur’an, uğruna en değerli şeylerin feda edileceği, hatta yolunda ölünebileceği ilahi mesajlar manzumesidir.” dedi.

Kur’an’ı Kerim’e yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirten Karakoyun, “Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna izin verenleri kınıyoruz. Batı dünyası İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, umarsız tutumlarıyla İslam’ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır. Cenab-ı Allah, bu İslam düşmanlarını tarif ederek, ‘Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınır (takva/sorumluluk bilinci ile davranır) iseniz, onların hileli tuzakları-entrikaları size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır.’ buyurmaktadır. Bilinmelidir ki tek din İslam’dır ve uygulanması gereken tek sistem İslam’ın ölçüleridir. Buradan haykırıyoruz; Allah’ın nurunu söndüremezler! Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz! Küffara karşı izzet ve vakur duruş Müslümanların vasfıdır.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık, Hüsrev Paşa Cami’sine kadar tekbirlerle yürüyüş yaptı. Caminin önünde yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55