,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Bitlis’te yaz Kur’an kursları kapanış ve ödül programı düzenlendi

Bitlis’te yaz Kur’an kursları kapanış ve ödül programı düzenlendi
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 27 Temmuz’da başlayan ve 26 Ağustos’ta sona erecek olan 2022 yılı yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler için Bitlis İl Müftülüğü tarafından kapanış ve ödül programı düzenlendi.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve 8 hafta süren yaz Kur'an kursları, 26 Ağustos’ta sona erecek.

90 bini aşkın cami ve Kur’an kursunda gerçekleştirilen kursların kapanış programları yapılıyor. 8 hafta boyunca camilere giden çocuk ve gençler, Kur'an-ı Kerim’in yanı sıra İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hazreti Muhammed'in (Sallahllahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrendi.

“Geldi Yaz Tatili Şimdi Kur'an Öğrenme Vakti”, “Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel” sloganlarıyla başlanan yaz Kur’an kursları için il müftülüğü tarafından Bitlis Kültür Merkezi’nde kapanış programı düzenlendi.

Bitlis’te yaz Kur’an kursları kapanış ve ödül programı düzenlendi

“Yarın camilere, Kur’an kurslarına ve ezana bu çocuklar sahip çıkacak”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, yaz Kur’an kurslarının çok güzel ve verimli geçtiğini söyledi.

“Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerdir.” hadisini hatırlatarak konuşmasına başlayan Geylani, “Gerçekten yaz Kur’an kurslarımız çok güzel geçti. Hocalarımızdan, velilerimizden ve öğrencilerimizden Allah razı olsun. Bu çocuklar, bugünün küçükleri, yarının büyükleri. Yarın bu camilere, bu Kur’an kurslarına, okunan ezanlara sahip çıkacak bunlar. Ecdattan bu mukaddes toprakları emanet aldık. Bu emaneti gelecek nesillere emanet etmek hepimizin boynunun borcudur.” dedi.

Bitlis’te yaz Kur’an kursları kapanış ve ödül programı düzenlendi

“Hayırlı bir nesil yetiştirmenin gayreti içindeyiz”

Hayırlı bir nesil yetiştirmenin gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Geylani, şunları söyledi:

“Kim Kur’an-ı okursa, okuduğunu anlarsa, dünyası da ahiretti de cennet olur. Kendisine, ailesine, ülkesine, milletine, dinine, diyanetine hayırlı bir nesil yetiştirmek hepimizin vazifesidir. Onu için bu öğrencileri camilerde topladık. Belki bu program bitiyor ama bizim programlarımız devam ediyor. Anne babalar olarak, hocalar olarak bunlara karşı vazifemiz, sorumluluklarımız var. Rabbimiz, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun…’ diye bizi ikaz ediyor. Bu çocuklara sahip çıkarsak, o zaman dünyamız da ahiretimizde cennet olur.”

Bitlis’te yaz Kur’an kursları kapanış ve ödül programı düzenlendi

“Bu çocuklar Allah’ın bize bir emanetidir”

Son olarak, “Bu çocuklar Allah’ın bize bir emaneti. Bu emanete karşı olan sorumluluğumuzu ve vazifemizi unutmayalım.” diyen Geylani, ‘Ya öğrenen ol ya öğreten ol ya dinleyen ol ya seven ol aman ha beşincisi olma helak olursun.’ hadisini hatırlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Yaz Kur’an kurslarında okuyan çocuklarının ilahi ve şiir dinletisi, İstiklal Marşı ve ezanın okunması, yaz boyunca camilerde yapılan etkinliklerin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından çocukların okudukları Kur’an-ı Kerimle devam eden program, temel dini bilgiler yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve öğrencileri eğiten hocalara başarı belgesinin takdim edilmesinin ardında yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55