,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Bitlis İl Müftüsü Geylani: Evlilikleri kolaylaştıralım, zinanın kapısı evlilikle kapanır

Bitlis İl Müftüsü Geylani: Evlilikleri kolaylaştıralım, zinanın kapısı evlilikle kapanır
Gençlerin evliliklerinin önündeki engellerin kaldırılması çağrısında bulunan Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, Yuvaların kurulması için gençlere yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

 

Düğün mevsiminde olunduğuna dikkat çeken Geylani, evliliklerin çok zorlaştırıldığını dile getirdi. Aşırı isteklerin gençlerin evlenmesinin önünde büyük bir engel oluşturduğunu belirten Geylani, düğünlerde ki israfa da dikkat çekti.

Geylani, "Elimizden geldiğince evliliği kolaylaştırmamız lazım. Şimdi çok ağır bir şekilde çeyiz, altın istiyorlar. Adamın gücü imkanı olmuyor, zorlaştırmaya çalışıyorlar. Bunu zorlaştırmamamız lazım. Yuvanın kurulması için yardımcı olmamız gerekiyor. Atalarımız, 'Ev yapana, evlenene yardım etmek büyük bir hayırdır.' söylüyor. Evi olmayana ev yapmak, düğün yapana destek vermek, onların bu düğünlerinin maddi imkanlarını paylaşmak da büyük bir hayırdır." dedi.

"Düğünlerde yemek israfından kaçınalım"

Düğünlerdeki yemek israfa da değinen Geylani, "Düğünlerde aşırı derecede yemek israfına meydan vermeyelim. Elimizden geldiği kadar israfsız bir düğün yapalım. Kolaylaştıralım, zorlaştırmayalım. Her konuda elimizden geldiği kadar kolaylık gösterelim. Kardeşlerimizi zor durumda bırakmayalım. Elimizden geldiği kadar gençlerimizi evlendirelim. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), 'Evleniniz, çoğalınız. Yarın kıyamet gününde ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim.' buyuruyor." ifadesini kullandı.

"Zinanın yolu evlilikle kapanır"

 "Zinaya, her türlü kötülüklere, ailevi huzursuzluklara meydan vermeyelim." diyen Geylani, şunları söyledi:

"Büyük günahlardan biri zinadır, içki içmektir, adam öldürmektir. Dolayısıyla zinanın kapısı evlenmek ile kapanıyor. Onun için Peygamber Efendimiz 'evleniniz' diye emir buyuruyor. Elimizden geldiği kadar evlenmeye çalışalım, evlilikleri kolaylaştıralım. Eğer evlilikleri kolaylaştırmazsak, gençler zinaya yönelirse, bizim de imkanımız varsa, biz de bu konuda sorumlu ve mesulüz. Bu gençler bize emanettir. Gençler kötülüğe, kötü yollara girerse, kötü yerlerde, kötü işler yaparsa, harama bulaşırsa, bunun vebali bizdedir. Dolayısıyla bir kötülüğü engellemek, zina kapısını kapatmak, evlenmeyi canlandırmak hepimizin boynunun borcudur. Gençlerimizi evlendirelim ve bu gençlere güzel bir şekilde sahiplik yapalım. Gençlerimizi kötü işlerden, kötü meydanlardan korumaya çalışalım. Gençliğe sahip çıkmak boynumuzun borcu olsun." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55