,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Bitlis-Diyarbakır Karayolunda viyadük inşaatı devam ediyor

Bitlis-Diyarbakır Karayolunda viyadük inşaatı devam ediyor
Bitlis-Diyarbakır Karayolu’nun 30’uncu kilometresinde yapılan 12 ayaklı viyadük ve duble yol çalışmaları devam ediyor.

Bitlis-Diyarbakır yolunun 30’uncu kilometresindeki 12 ayaklı viyadüğün inşaatı devam ediyor.

Bitlis-Diyarbakır Karayolu’nun 30’uncu kilometresinde yapılan 12 ayaklı viyadük ve duble yol çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, vatandaşın bu güzergâh ve yolu kullanması için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Yaklaşık 45 kilometrelik yolda sürdürülen çalışmaların vatandaşın güvenliği de göz önüne alınarak yapıldığını ifade eden Ustaoğlu, şunları söyledi:

“Bitlis-Baykan arasında toplamda 47 kilometreyi bulan bölünmüş yolu yerinde inceledik. Yolun bazı bölgelerinde viyadükler yer alıyor. 12 ayağı olan 900 metre uzunluğunda bir viyadük çalışması yürütülüyor. Yol boyu adeta şantiyeye dönmüş. Burada bizim 12 tane ayağı olan ve en yüksek ayağın uzunluğu da 54 metredir. Hedefimiz bu yılsonuna kadar hem viyadükleri tamamlamak hem de bölünmüş yolları tamamlamaktır.”

Ustaoğlu, Bitlis ile Baykan arasında tünellerin tamamlandığını, sadece sinyalizasyon tarzı alt yapı çalışmalarının yürütüldüğüne de değinerek, “Duble yol ve duvar çalışmaları şuan son aşamaya gelmiş durumda. Hedefimiz yılsonuna kadar bu güzergâhın tahmini 4 kilometresi hariç diğer tüm kısımlarının faaliyet geçmesi yönündedir. Yıllardır problem olan ve iki yıl öncesine kadar ciddi güvenlik sıkıntısı çektiğimiz bu güzergahta, gördüğünüz gibi devletimizin arazinin her tarafına hâkim. Şu gördüğünüz dağların tepelerine üst bölge ve kuleleri ile devletimiz burada güven ve huzur içinde vatandaşın bu güzergâh ve yolu kullanması için her türlü tedbiri almış durumda. Bu yolumuz bittiği zaman özellikle Diyarbakır’dan bu bölgeye gelecek gerek nakliye, gerekse yolcu ulaşımında kullanılacak olan bu yolun Standardı, ülkemizin birçok yerinin ulaşım standardının üstünde olduğunu görüyoruz. Bu yılsonuna kadar bu güzergâh çalışması bittiğinde hem güvenlik, hem de yoğun kış şartlarını yaşandığı bu bölgede, Allah’ın izni ile hiç bir sıkıntı yaşanmadan vatandaşlarımız rahatlıkla ulaşımlarını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Vali ve beraberindekiler, daha sonra bölgede çalışma yürüten müteahhit firma yetkililerinden bilgi alarak bölgeden ayrıldı.  Bölgeden ayrılan Ustaoğlu, karakol ve üst bölgelerini ziyaret ederek, bu coğrafyanın geçmişte sıkıntı ve acılar yaşadığını hatırlattı.

Vali Ustaoğlu’na Karayolları Şube Şefi Remzi Duruk, İl Özel idare Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar eşlik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55