,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 13 °C

Bisikletleri ile 60 ili gezecekler

Bisikletleri ile 60 ili gezecekler
Engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla yola çıkan üç arkadaş, engellilerin hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla pedal çevirdiklerini söylediler.

Pedal arkadaşım projesi ile yola çıkan üç arkadaş engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek amacı ile 60 ili gezecekler.

Projeyi başlatan Ender Cebeci ve Melis Başak’a Diyarbakır’dan destek vererek tura katılan Oğuz Uğur isimli görme engelli vatandaş, pedal çevirerek il il gezeceklerini söyledi.

Türkiye’de bisiklet ile en uzun yol giden görme engelli ilk kişi olduğunu söyleyen Uğur, duygularını şöyle dile getirdi:

“Pedal arkadaşım projesine Diyarbakır’dan katıldım. Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep illerini arkadaşlarım ile beraber gezeceğim. Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki engelli vatandaşlara ulaşıp hayata daha aktif katılmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.”

“Güneydoğunun şehirlerini merak ediyordum”

Pedal arkadaşım projesi ile merakını bir nebze de olsa giderdiğini dile getiren Uğur, “Çeşitli illerde, engelli arkadaşlar tendem bisikletin arka kısmında oturup pedal çeviriyor. Bu şekilde daha çeşitli fikirler ortaya çıkıyor. Ben Güneydoğu illerini görmeyi istiyordum. Buraların şehirlerini ve yemeklerini çok merak ediyordum. Benim için güzel bir deneyim oldu.” ifadelerini kullandı.

Projenin temel amacının engellileri hayata bağlamak olduğunu dile getiren Uğur, “Amacımız engelli arkadaşların hayata katılma da karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak ve bunun spor ile ne kadar kolay olduğunu göstermektir. Ben, Tendem bisiklet ile Türkiye’de ilk uzun yol sürüşünü yapan engelliyim. Bu sayede birçok insan ile tanıştım. Çok şehirler gezdim. Bunun yayılarak çoğalmasını ve Türkiye’nin her bölgesine yayılmasını istiyorum.” dedi.

“Hedefimiz 81 il”

Projenin uygulayıcılarından biri olan Ender Cebeci proje kapsamında 81 ili gezmeyi hedeflediklerini ancak hava şartlarından dolayı bunu yapamadıklarını dile getirdi.

Şuana kadar 19 ili gezdiklerini söyleyen Cebeci, “Pedal arkadaşım projesini 2016 yılının Mayıs ayında kararlaştırdık. Şuana kadar gezdiğimiz 19 şehirde engelli bireyler ile iletişime geçip önümüzdeki 36 aylık süreci planladık. Engelli engelsiz farkını kaldırarak sadece senede bir gün kutlanan bu etkinlikleri 36 ay boyunca gerçekleştirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Adıyaman Anadolu Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu, “Engelli ve engelsiz insanların bir arada olması, engellilerin sorunlarının çözüme kavuşması ve engellilerin sorunlarının duyurabilmesi açısından çok iyi bir iş yapıyorlar. Sadece 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde değil, sadece – Mayıs Engelliler Haftasında değil, 36ay boyunca Türkiye genelinde bu tür etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklere kimisi tekerlekli sandalye ile katılacak, kimisi bisikleti ile kimisi de kitap okuyarak katılabilir.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55