,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Binlerce anne Gazze için yürüdü

Binlerce anne Gazze için yürüdü
Batman'da binlerce anne, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki çocuk ve kadın katliamlarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları kadın kolları öncülüğünde bir araya gelen binlerce anne, çocuklarıyla birlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki çocuk ve kadın katliamlarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

"Batmanlı anneler Gazze için yürüyor" teması ile yapılan yürüyüş Batman Park AVM önünde kortej eşliğinde başladı. Etkinlikte kimi kadınlar temsili kefenli bebek taşıdı.

Filistin bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren kadınlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Atatürk Parkı Sergi Alanı'na kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan konuşmalarla devam etti.

Etkinlikte kadınlar adına bir konuşma yapan Zeynep Gülşen, siyonistlerin, ABD desteğiyle aç ve susuz Gazze halkını vahşice bombaladığını söyledi.

Zeynep Gülşen

"Kadın ve çocuklar katledilmektedir"

20 bini aşkın Filistinlinin şehid edildiğini aktaran Gülşen, "Bunların 8 binden fazlası çocuk, 6 binden fazlası da kadınlardan oluşuyor. Siyonistler, yapmış olduğu saldırılarda hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımamakta, kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri katletmektedir." dedi.

"Anne karnındaki henüz doğmamış bebekler bile katledilmektedir"

7 Ekim'den bu yana katledilen 8 binden fazla çocuk için kalplerinin kan ağladığını ifade eden Gülşen, "Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Gazze'de anneler çocuklarını aç olarak toprağa vermektedir. Gazze'de her gün bebeklerin cenaze namazı kılınmakta, anne karnındaki henüz doğmamış bebekler bile katledilmektedir." diye konuştu.

"Boykota devam, Gazze yardım kampanyalarına destek vermeliyiz"

Gazze'de her gün toprağa gömülen insanlık olduğuna dikkat çeken Gülşen, şöyle devam etti:

"Sözde kadın hakları savunucuları mesele Gazzeli anneler olunca sus pus olmaktadırlar. Bizler bu emanetlere sahip çıkıp çocuklarımızı Filistin davasıyla büyütmeliyiz. Çocuklarımızı yeni neslin kahramanı olan Ebu Ubeyde'nin kahramanlıkları ile yetiştirmeliyiz. Boykota devam, bilinçli boykot ve istikrarlı boykot. Gazze yardım kampanyalarına destek vermeliyiz. Eylemlerimizi sürdürmeliyiz, gündemimiz Gazze olmalı."

Emine Ayhan

"Yaşananlar yüreğimizi dağlıyor"

Ardından STK'lar adına basın açıklamasını okuyan Emine Ayhan, dünya liderlerinin ve özellikle de halkı Müslüman olan devlet başkanlarının gözleri önünde 75 gündür siyonist işgal rejiminin insanlık suçu işlediğini söyledi.

Gazze'de soykırım yaşandığını dile getiren Ayhan, "Ben burada sizlere hitap ederken bile devam eden katliamlarda şehit olanların çoğu kadın ve çocuktur. Bu durum Müslüman olarak bizleri derinden sarsmakta ve bir anne olarak yüreklerimizi dağlamaktadır." dedi.

"Acilen somut adım atılmalı"

Siyonistlerin sadece Filistin halkı ve Müslümanlar için değil tüm insanlık için problem olduğuna vurgu yapan Ayhan, "Birleşmiş Milletler'e, AB'ye, İslam İşbirliği Teşkilatına, bütün İslam ülkelerine sesleniyoruz; Başta ülkemiz olmak üzere yöneticilerimiz, acil olarak açlıktan ölme riski ile karşı karşıya kalan Gazze halkına yönelik somut adımlar atmalı, Refah Sınır Kapısının açılması için tüm imkanlar ve kanallar seferber edilmelidir. Reel politik bir tarafa bırakılıp sadece alemlerin Rabbi olan Allah'a güvenerek inancımızın ve insanlığımızın gereği gibi hareket edilmelidir." ifadelerini kullandı.

"İsraille bütün diplomatik ilişkiler kesilmeli, ticari ilişkiler askıya alınmalı"

Konuşmasının devamında siyonistlerle normalleşme adımlarından derhal vazgeçilmesi gerektiğini belirten Ayhan, şunları söyledi:

"İsraille bütün diplomatik ilişkiler kesilmelidir. Diplomatları sınır dışı edilmeli. Siyonist rejimle, işgal devam ettikçe ticari ilişkiler askıya alınmalı. Türkiye'den israile giden gemiler durdurulmalı. Bebek katili siyonistlerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasının önü açılmalı, hükümetler bu konuda istekli davranmalı. Filistin devletinin kendisini savunabilmesi için askeri yardımlar yapılmalı. İşgal bitmeli, başkenti Kudüs olan bağımsız birleşik Filistin devleti kurulmalı."

Program Süreyya Yıldız'ın okuduğu duanın ardından son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55