,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Bingöl'de bölgenin en büyük hayvan hastanesinin açılışı yapıldı

Bingöl'de bölgenin en büyük hayvan hastanesinin açılışı yapıldı
Bingöl Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinin açılışı yapıldı.

 

Bölgenin en büyük hayvan hastanesi olarak ön plana çıkan hastanenin açılışına Bingöl Valisi Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl AK Parti Milletvekili Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı.

"Bu proje ahlaki, kültürel ve ekonomik gelişmişliğin, medeniyetin bir göstergesidir"

Programda konuşma yapan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, hayvan hastanesinin kadim bir gelenekten geldiğini ve sıradan bir hastane olmadığını söyledi.

Vali Ekinci, "Yine son derece önemsediğimiz bir konu ile ilgili olarak değerli bir yatırımı ilimize ve bölgemize kazandırıyoruz. Bölgemize diyorum çünkü hayvan hastanesi beş bin metrekarelik alanı ile bölgenin en büyük hayvan hastanesi olma özelliğine sahiptir. Bizler tarih ve kültür olarak hayvan hastanesine yabancı değiliz. Hayvan hastanesi projesi herhangi bir proje değildir. Bu proje ahlaki, kültürel ve ekonomik gelişmişliğin, kısacası medeniyetin de bir göstergesidir." dedi.

"BingöÜniversitesi'nin bölgesel kalkınmada pilot üniversite olması son derece kıymetlidir"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz yaptığı konuşmada, "Bölge hayvan hastanemiz hayırlı olsun diyorum. Başta rektör hocamız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Ben üniversitelerin üç tane önemli fonksiyonunu görüyorum. Birincisi mevcut bilgiyi gelecek nesillere aktarma fonksiyonu, buna eğitim diyoruz. İkinci fonksiyonu, mevcut bilgiye yeni bilgiler ilave etme fonksiyonu, buna da araştırma diyoruz. Ama bir üçüncü fonksiyon var ki bana göre en önemlisi odur. Bu da bilgiyi kullanma fonksiyonu, bu da kalkınma ile ilgili. İşte bu üçüncü unsur, üniversitenin kalkınma fonksiyonudur. Bingöl Üniversitesi'nin bölgesel kalkınmada pilot üniversite olması son derece kıymetlidir. Bu eserin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Bingöl'de bölgenin en büyük hayvan hastanesinin açılışı yapıldı

"Benim için çok mutlu bir gün"

Programdaki konuşmasında hayvansever olduğunu ifade eden AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, "Bugün benim için çok mutlu bir gün, bir hayvan dostu olarak çok ciddi anlamda kedilere bakmakla mükellefim. Akşamları da eve giderken sokak köpeklerine ciddi katkım oluyor. Bu hastanenin açılması bizi son derece mutlu etmiştir. Üniversitemizin bu konuda ciddi anlamda bir yük aldığına inanıyoruz. Gerçekten gecesini gündüzüne katan ekibimize teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." dedi.

"Hayvan hastanemizin ilimiz, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum"

Programda söz alan Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, "Her geçen gün üniversitemizin her alanda geliştiğini görmek bizi gurulandırıyor. Gecesini gündüzüne katan Rektör hocamıza ve ekibine de çok teşekkür ediyor, hayvan hastanemizin ilimiz, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyor hepinize saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu.

"Hayvan hastanemizde hayvanların tedavilerine yönelik her türlü çalışmalarımız devam ediyor"

Hayvan hastanesinin açılış programında konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. İbrahim Çapak, "2007 yılında kurulan genç bir üniversiteyiz. Üniversite bünyesinde hali hazırda 10 fakülte, 5 enstitü, bir yüksek okul, 6 tane meslek yüksekokulu, 22 tane de araştırma merkezimiz bulunmaktadır. Hayvan hastanemiz 5 bin 500 metrekarelik bir alana sahip. Burada hayvanlara dair her türlü çalışmalar devam ediyor. İl Tarım Müdürlüğümüz ile iş birliğimiz var, kendilerinin burada ofisleri var. Aynı zamanda SÜTAŞ'la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimizin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Buraya teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Programda protokol konuşmalarının ardından hastanenin açılış kurdalesi kesilip katılımcılar tarafından hastane binası gezildi.

Program hayvan hastanesinin açılış kurdalesi ve katılımcıların binayı gezmesi ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55