,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Bingöl'de bayram sevinci doyasıya yaşandı

Bingöl'de bayram sevinci doyasıya yaşandı
Kurban Bayramı köylerde büyük bir sevinç ve coşkuyla karşılandı. Bingöl merkez Kantar köyünde köylüler bayram namazının ardından bayramlaşarak ziyaretleştiler.

 

Bingöl merkez Kantar köyünde bayramlaşma doyasıya yaşandı. Küçükten büyüğe her yaştan insanın bayramlaştığı bir bayram yaşandı. Bayram namazı öncesi cami sohbetinde camilerin ve namazın önemi, bayramların Müslüman toplumlardaki yeri ve önemi, akrabalık hakları ve insani ilişkilerin gerekliliği ve Müslümanlar arası muhabbetin önemine vurgu yapıldı.

Köyde Bayram namazı kılınıp camide bayramlaşma programı yapıldı. Akabinde köylüler birbirlerinin evlerine bayramlaşmaya gitti. Çocuklar ise her zamanki gibi ellerinde poşetleriyle şeker toplamak için kapıları çaldı. Cami cemaati ve çocuklar, Kurban Bayramı'na dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Geçmişi geleceğe taşıyacak olan bizleriz”

Bingöl'de bayram sevinci doyasıya yaşandı

Kurban Bayramı'na dair duygularını ifade eden Harun Aşkın; “Tüm İslam âleminin bayramını kutlar, mübarek olmasını dilerim. Bayram namazımızı eda ettik ve birazdan hane ziyaretlerine başlayacağız ve aileleri ziyaret edip bayramlarını kutlayacağız. Ardından da kurbanlıklarımızı kesip bayramın ilk gününü tamamlamayı düşünüyoruz. Genellikle şu sözlerle karşılaşıyoruz; “Geleneksel bayramlar bitti, eski bayramlar kalmadı, bayramların artık tadı yok” tarzında. Bu sözleri söyleyen biz Müslümanlarız. Ama bayramı yaşayan biz Müslümanlarız, biz yaşamadığımız için geçmişi unutmuş durumdayız. Geçmişi geleceğe taşıyacak olan bizleriz. Aynı şekilde hem yaşlılarımız, hem gençlerimiz, hem çocuklarımız evlerimizde oturup bayramın tadı tuzu kalmadı, artık eskisi gibi değil dersek ilerleyen zamanlarda daha da kötü durumlar olacak. O yüzden birlikte bayramları yaşamamız gerekiyor. Eskiden nasılsa şuanda da o şekilde yapmamız gerekiyor. Çok şükür biz köyümüzde hala geleneklerimizi devam ettiriyoruz.” ifadelerine yer verdi.

 “Sıla-i rahimi gözetmek için yaşlılarımızı, hastalarımızı ve evlerimizi dolaşacağız”

Bingöl'de bayram sevinci doyasıya yaşandı

Fırat Aşkın ise; “Tüm İslam âleminin kurban bayramını kutlar mübarek olmasını dilerim. Biraz önce namazdaydık, bayram namazımızı kıldık. Şimdi yaşlılarımızı, hastalarımızı ziyaret ermek için, sıla-i rahmi gözetmek için evlerimizi dolaşacağız. Allah’tan bir niyazımız vardır, İslam beldelerinde zulüm gören kardeşlerimize yönelik yapılan zulümlerin bitmesini temenni ediyoruz. Ailelerimizle güzel bir bayram olmasını temenni ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

"Köyde bayramlar daha farklı daha güzel”

Bingöl'de bayram sevinci doyasıya yaşandı

Köydeki bayramların güzelliğine değinen Alaattin Berk; "Köyde bayramlar daha farklı daha güzel, daha neşeli. Bayram namazından çıktık, şuanda milletin bayramını soruyoruz. Mahalle mahalle, kapı kapı dolaşıyoruz. Ziyaretlerden sonra da mezarlığa gideceğiz.” dedi.

Köy sakinlerinden Taner Ercan, “Tüm İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ediyorum. Namazımızı kıldık. Biraz da bayramlaşmaya gideceğiz.” dedi.

“Ölmüşlerimizi ve yaşlı akrabalarımızı ziyaret ettik”

Mahfiz Elgörmüş, “Bayram namazını kıldık, köyü dolaşıyoruz, Yaşlı akrabalarımızı görmeye gittik. Mezarlığa gittik ölmüşlerimizi ziyaret ettik. Şeker dağıttık, şeker topladık, güzel bir duygu.” dedi.

“Her şey bizde bitiyor, her şey eski günlerden daha güzel olacak”

Recep Elhansu, “Şuanda eski bayramları yaşıyoruz. Her şey bizde bitiyor. Her şey daha güzel olacak, eski günlerden daha güzel olacak. Sabah namaza gittik, namaz kıldık, teşrik tekbirleri getirdik. Şuanda köyü geziyoruz, bayramlaşıp milleti soruyoruz. Herkesin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bayramda mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar da bayram sevincini ve duygularını paylaşıp Bingöl’den tüm Türkiye’ye selam ve bayram tebriklerini gönderdiler. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55