,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Bingöl'de Aksa Tufanı'na Destek Mitingi başladı

Bingöl'de Aksa Tufanı'na Destek Mitingi başladı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Aksa Tufanı'na Destek Mitingi halkın yoğun katılımıyla başladı.

65 gündür Gazze'ye yönelik ağır bombardımanla dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştiren siyonist işgal rejiminin vahşeti aralıksız devam ederken, Filistinli Müslümanlara destek vermek maksadıyla dünyanın hemen her yerinde siyonist vahşete karşı gösterilen tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinde itibaren Türkiye'nin birçok ilinde destek mitingleri düzenleyen HÜDA PAR, bugün Bingöl'de bir Aksa Tufanı'na Destek Mitingi düzenliyor.

Merkez Ulu Camii önünde başlayan mitinge Bingöl'ün yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen duyarlı halk de destek veriyor.

Saat 13.00'te Hafız Mehmet Emin Selami'nin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mitingin sunuculuğunu Hatip Üçgül yapıyor.

Mitingi tertip eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'nın selamlama konuşması yaptı.

Alpaya, "Burada toplanmamızın amacı, siyonist terör örgütü israilin, Filistin topraklarını, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksayı işgal etmesi ve bu işgale karşı direnen Müslümanlara uyguladığı katliamları tel’in etmek, topraklarını ve İslam Ümmetinin ortak değerleri olan Kudüs ve Mescid-i Aksayı özgürleştirmek için, ailece şehadet yarışına giren Mücahitlerin Şanlı Direnişini tebrik etmektir." dedi.

"Filistin halkına katliam ve soykırım uyguluyor"

Siyonist işgal rejiminin 75 yıldır Filistin'de soykırım yaptığını anımsatan Alpaya, "Kardeşlerim! Malumunuz, siyonist terör örgütü israil dünya emperyalistlerinin büyük bir kısmının da desteğini alarak, 75 yıldır Filistin topraklarında bir işgal ve soykırım politikası uygulamaktadır. Kudüs ve Mescid-i Aksa dâhil olmak üzere Filistin topraklarının tümünü kontrollerine almak ve zorunlu tehcir ile insansızlaştırmak için Filistin halkını vatanlarından çıkartmaya çalışıyor. Buna karşı çıkan Filistin halkına da katliam ve soykırım uyguluyor. Şu ana kadar 10 milyon Filistinliyi topraklarından sürmüş onbinlercesini de şehid etmiştir. Zindanlarında ise binlerce kadın ve erkek Filistinliyi yıllardır esir tutmaktadır.

Topraklarında kalan ve direniş gösteren 2,4 milyon kadar Filistinliyi 340 kilometrekarelik Gazze Şeridi'ne sıkıştırmış, muhasara ve kuşatma altına almıştır. İşgali genişletmek için neredeyse her gün buranın da bir kısmını yıkıp yerine mahalleler inşa etmekte ve siyonistleri yerleştirmektedir." ifadelerini kullandı.  

Aksa Tufanı ile siyonist işgalcilere büyük bir darbe vurulduğuna dikkat çeken Alpaya, "Dünyanın seyirci kaldığı bu işgale karşı, HAMAS öncülüğünde, çoğunlukla şehid çocuklarından müteşekkil bir silahlı güç oluşturulmuş ve artık kendi başlarının çaresine bakmaya çalışarak, dünyanın desteklediği israil ordusuna karşı şanlı bir direniş başlatmıştır. Bu direniş grupları Gazze’ye bir nefes aldırmak için 7 Ekim’de siyonist terör örgütü israilin birçok askeri üs ve yerleşim yerlerine Aksa Tufanı Operasyonu ile sarsıcı bir darbe indirmiş, birçok siyonist teröristi etkisiz hale getirmiş ve bir kısmını da esir almıştır.

İşte o günden bu yana siyonist terör örgütü israil, yerle bir olan, itibarını geri düzeltebilmek için, hiçbir ahlaki sınır tanımadan bütün gücüyle Gazze’ye saldırıyor, Gazze’de soykırım uyguluyor, adeta Gazze’yi mezbahaneye dönüştürüyor. Bebek, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, yaralı demeden her yeri bombalıyor. Okul, Hastane, cami demeden her yeri yakıp yıkıyor ve dünya bu vahşete seyirci kalıyor.

"İnsani mesuliyetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz"

Uluslararası sınırlar ve anlaşmalar ile ülkelerin yasaları da biz Müslüman halkları kuşatmış, elimizi kolumuzu bağlamış, oradaki kardeşlerimizin imdadına yetişemiyoruz. Ancak bu miting ve benzeri eylemlerle tarafgirliğimizi ilan ediyor ve siyonist terör örgütü israilin ürünlerini boykot etmek, neslimizi bu zulüm ve vahşet hakkında bilinçlendirmek, Filistin’deki kardeşlerimize dua ve maddi desteklerle İslami ve insani mesuliyetimizi yerine getirmeye çalışıyoruz."

Konuşmasının devamında İslam ülkelerinin hükümet ve yöneticilerine şu çağrıda bulunan Alpaya, şu ifadeleri kullandı:

"Nehirden denize kadar Filistin’dir. Filistin toprakları üzerinde adı israil olan bir yer yoktur ve böyle bir durumu asla kabul etmiyoruz. Filistin Halkının tek meşru temsilcisi HAMAS ve siyonist terör örgütü israile karşı cihad eden Direniş Hareketleridir. Filistin’in geleceğine dair yapılacak her görüşme için muhatap bu Direniş hareketleridir. HAMAS ve Direniş Hareketlerinin onaylamadığı hiçbir ve karar ve teklif kabul edilmemelidir.

İslam Ülkelerini siyonist terör örgütü israil ile tüm diplomatik ve ticari ilişkilerini koparmaları çağrısında bulunuyoruz. siyonist terör örgütü İsrail Filistinde bir damla suyu bile kardeşlerimize çok görürken katil teröristlerin gıda ve yakıtının bizim üzerimizden gitmesine razı olamayız, bunun hesabını Allah’a veremezsiniz. "

Program konuşmacılar ve Özlem Ajans sanatçılarının seslendireceği ilahilerle devam ediyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55