,
  • BIST 9997.17
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Bingöl’de ‘Aile Çalıştayı’ Yapıldı

Bingöl’de ‘Aile Çalıştayı’ Yapıldı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan, Bingöl’de de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen “Aile Çalıştayı” açılış programına katıldı.

Ailenin korunması, güçlenmesi ve sosyal refahın artırılması amacıyla Bingöl Üniversitesi Konukevi Toplantı Salonunda düzenlenen programa Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve akademisyenler katıldı. 

Selamlama konuşmasında Vali Usta şunları söyledi:

“Malumunuz aile kurumu, mazisi insanlık tarihi kadar eski, köklü ve mukaddes bir kurumdur. Gelenek ve göreneklerimiz ile örf ve adetlerimizi yarınlara taşıyan; birlik ve beraberliğimiz ile dostluk ve kardeşliğimizi pekiştiren, aynı gaye ve hedefler ile millet olma bilincimizi daima yenileyen bu kurum için büyüklerimiz dikkat çekici bir ifadeyle,  ‘Toplumun Temeli’ demişlerdir. Ait olduğumuz kültür ve medeniyet dünyası da aynı hassasiyetle aile kurumunu öne çıkarmış; özellikle bireyin gelişimi, sağlıklı nesiller ve güçlü toplum adına aile kurumu sürekli gözetlenmiş ve desteklenmiştir. Günümüzde de aynı bilinç ve hassasiyetle hükümetimiz sosyal politikalar alanında aileyi merkeze alan çok önemli çalışmalar yapmakta; kadın, çocuk, yaşlı gibi konularda alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerle aile kurumu desteklenerek muhtemel krizlerin önüne geçilmek hedeflenmektedir.”

“Ülkemizde ve dünyada ailenin önemini ve ağırlığını yok etmeye yönelik bilinçli, organize, sistematik süreçler yaşıyoruz”

Vali Usta, “Bugün ülkemizde ve dünyada aile kurumunu zayıflatmaya, aile içi ilişkileri geriletmeye ve bir eğitim müessesesi olan ailenin önemini ve ağırlığını yok etmeye yönelik bilinçli, organize, sistematik süreçler yaşıyoruz. Anne-baba ve çocuk ilişkilerini, akrabalık ilişkilerini, paylaşma ve dayanışma ilişkilerini, terbiye ilişkilerini olumsuz etkileyen bu gelişmeler karşısında el ele ortak çabalar geliştirmeli, ab-ı hayat misali sürekli dirlik ve düzen sunan, özü itibariyle iyiliklere yakın, kötülüklere mesafeli duran aile kurumunu korumalı ve yüceltmeliyiz. Ümit ediyor ve inanıyorum ki, tüm Türkiye'de olduğu gibi Bingöl Aile Çalıştayında da; konuya farklı pencerelerden bakabilme, sorunları tüm gerçekliği ile masaya yatırabilme kalıcı, uygulanabilir çözümler üretebilme açısından entelektüel düzeyi yüksek verimli bir çalıştay yaşayacağız.” dedi.

Vali Usta, “Çalıştay programında son derece önemli başlıklar var. Birbirinden değerli akademisyenlerimizin, uzmanlarımızın, sivil toplum temsilcilerimizin bu başlıklar altında yapacakları çalışmaların Bingöl ili özelinde, “sorunlar, çözüm önerileri, fırsatlar ve güçlü yönlerin tespiti” açısından önemli literal katkılar sunacağına yürekten inanıyorum.  Bu konu başlıkları altında; konuyla ilgili mevzuata destek sağlayacak önerilerin ortaya çıkmasını, aile refahının yükseltilmesinde sosyal ve ekonomik tedbirlerin hangi ek destekler ile geliştirilebileceğinin somutlaştırılmasını ve aile hayatına ilişkin toplumsal farkındalığı arttıracak özgün önerilerin öne çıkmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Ahmet Hamdi Usta sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bunların yanında; bu çalıştay ile ailelerimizde evlilikten iklim değişikliğine, bilinçli teknoloji kullanımından bilinçli medya kullanımına, afet ve acil durumlardan aile içi doğru iletişim kanallarının kullanılmasına geniş bir yelpazede, bir farkındalık, bir bakış zenginliği yaratacak yaklaşımların çoğalmasını temenni ediyorum. Bütün bu sebeplerden dolayı çalıştayı ve buradan hâsıl olacak zihinsel ürünleri, “Türkiye Yüzyılı” adına ziyadesiyle önemsediğimi bir kez daha ifade etmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle; Bingöl Aile Çalıştayı'nın hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum”

Konuşmaların ardından gerçekleşen çalıştayda, oluşturulan farklı gruplar çeşitli başlıklarla ailenin korunması ve güçlenmesine yönelik görüş ve önerileri ele alarak değerlendirmeler yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55