,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bingöl Valisi: Camilerimizde "neşeyi ibadette arayan gençler" yetişecektir

Bingöl Valisi: Camilerimizde "neşeyi ibadette arayan gençler" yetişecektir
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bir hayırsever tarafından yaptırılan Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii, düzenlen törenle açıldı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, hayırsever iş adamı Turan Durmuşoğlu tarafından Kiğı ilçesine bağlı Darköprü (Hurs) köyünde yaptırılan 'Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii'nin' açılış programına katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış ve selamlama konuşmasını Bingöllü hayırsever iş adamı Turan Durmuşoğlu gerçekleştirdi.

Törende kısa bir konuşma yapan Durmuşoğlu, "Böylesine bir hayır işini nasip ettiği için Rabbime ne kadar şükretsem azdır." dedi.

Daha sonra sırasıyla Kiğı Müftüsü Ömer Faruk Uludaş ve İl Müftüsü Mustafa Topal, cami yaptırmanın İslam dinindeki önemi ve camilerin fonksiyonları hakkında birer konuşma yaptı.

"Camiler medeniyetimizin en önemli simgelerinden biridir"

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, törende yaptığı konuşmada, caminin önemine işaret etti.

Vali Ekinci, "Bugün hakikaten kalbimizin ışıldadığı, yüzümüzün parıldadığı, mutlu ve mesut olduğumuz bir gün. Bugün, Kiğı ilçemizin Darköprü köyünde yapımı tamamlanan camimizin açılışını yapacağız inşallah. Bizler yeryüzünün dört bir yanındaki camileri, Kâbe-i Şerif'in birer şubesi olarak görüyoruz. Medeniyetimizin en önemli simgelerinden olan camilerimiz, milletimizin yerleştiği coğrafyalara vurduğu ölümsüz mühürleridir. Peygamber Efendimiz Medine'ye hicret ettiğinde, ilk işi nasıl ki bir mescit inşa etmek olduysa, bizim milletimiz de hamdolsun gittiği yerlerde ilk önce cami inşa ederek hayatı camiden başlayan ve cami etrafında şekillenen bir örnekliğe dönüştürmüştür. Çünkü bizim için camiler sadece ibadet edilen yerler değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştiği eğitim mekânları, istişare alanlarıdır." diye konuştu.

"Camilerimizin fonksiyonunu ziyadesiyle önemsiyoruz"

Camilerin İslam toplumundaki fonksiyonuna vurgu yapan Vali Ekinci, "Bugün ülkemizin tüm camilerinde, özellikle yaz tatili olması nedeniyle çocuklarımız din ve ahlak eğitimi almakta, anne ve babalarına hayırlı birer evlat, vatana ve millete faydalı birer vatandaş olarak yetiştirilmektedirler. Aynı şekilde camilerimiz her birimizin temizlikten düzene, dini bilgilerden Türkiye gündemine dair konuları öğrendiğimiz, farkında olmadan çok yönlü geliştiğimiz mukaddes mekânlardır. Camilerimizi ve fonksiyonlarını ziyadesiyle önemsiyoruz. Ben bu vesileyle, rahmetli annesi Menekşe Hanım ve babası Hüseyin Bey adına camimizi yaptıran iş adamı Turan Durmuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Yine bu vesileyle annemize Allah'tan rahmet, babamıza da sağlık ve afiyet diliyorum. İnşallah hep birlikte bu camilerde Rahman ve Rahim olan Rabbimize secde edecek ve buraları imar edeceğiz. İnşallah saf ve samimi duygularla inşa edilen bu camilerde geleceğimizi teslim edeceğimiz ve Peygamberimizin ifadesiyle 'neşeyi ibadette arayan gençler' yetişecektir. İnşallah camilerimiz sadece emeklilerimizin ve yaşlılarımızın geldiği bir yer olmayacak aksine birer ibadet, bilgi, birlik ve beraberlik mekânı olacaktır. Camilerimiz bizler için büyük bir imkân. Allah bu imkândan hakkıyla istifade etmeyi nasip etsin inşallah." ifadelerini kullandı.

"Menekşe-Hüseyin Durmuşoğlu Camii" açılış programı ilçe müftüsünün hayırsever iş adamı Turan Durmuşoğlu'na plaket takdimi ve İl Müftüsünün yaptığı dua sonrasında kurdele kesimi ile sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55