,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Bingöl Umut Kervanı kırtasiye yardımı için çalışmalara başladı

Bingöl Umut Kervanı kırtasiye yardımı için çalışmalara başladı
2022-2023 Eğitim-Öğretim sezonunda muhtaç öğrencilere kırtasiye yardımı için kolları sıvayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlere yardım çağrısı yaptı.

 

Dernek adına açıklamalarda bulunan başkan yardımcısı Mehmet Refik Gönül, kırtasiye malzeme fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek buna bağlı olarak muhtaç aile başvuru sayılarında artış olduğunu söyledi.

Gönül, kırtasiye paketinde bir öğrenci için okul başlangıcında olması gereken her şeyin bulunduğunun altını çizerek kırtasiye paketi bedelinin 250 TL olduğunu söyledi. İmkânlarının kısıtlı olduğunu belirten Gönül, hayırseverlerden destek istedi.

"Bu yıl ekonomik sebeplerden dolayı derneğimize başvuru sayısında artışlar oldu" Bingöl Umut Kervanı kırtasiye yardımı için çalışmalara başladı

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Gönül, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak geleneksel hale getirdiğimiz kırtasiye yardımlarımızı inşaallah 2022-2023 eğitim öğretim sezonunda da öğrencilerimize ve ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtacağız. Bu yıl imkânlarımız kısıtlı. Ekonomik sebeplerden dolayı başvuruda bulunan ailelerin sayısı gittikçe çoğalmaktadır. Öğrencilerimiz, kalem, defter, silgi şeklinde kırtasiye isteklerini sıralamaktalar. Bizler de gördüğünüz gibi hayırsever kardeşlerimizden bağışlarımızı aldık. Cenabı Allah nasip ederse en kısa sürede bu ailelerimizin çocuklarına bu kırtasiye yardımlarımızı ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

"Ziyaret ettiğimiz bir evin çocuğu bizden defter, kalem ve ayakkabı talebinde bulundu"

Bingöl Umut Kervanı kırtasiye yardımı için çalışmalara başladı

Gönül, yardım faaliyetleri esnasında yaşadıkları bir anekdotu paylaşarak, "Bir ailemizi ziyaret ederken bir çocuğa sorduk, sen ne istiyorsun, bir isteğin var mı? Diye sorduğumuzda, çocuk bize dönüp, "ben kalem, defter, ayakkabı istiyorum başka bir şey istemiyorum." demişti. Bazı çocuklar bilgisayar, tablet isterken bu çocuğumuz isteklerini sadece bu şekilde sıraladı. Siz hayırsever kardeşlerimizin sayesinde inşaallah bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek niyetindeyiz. İlimizde bu yıl derneğimize başvurularda bayağı rağbet var. Bizler de kısıtlı imkânlarla mücadelemize devam ediyoruz. İnşaallah elimizden geldikçe bu yetim ve mağdur çocuklarımıza kırtasiye malzemelerini ulaştıracağız.

"Kırtasiye yardımı alan çocuklar çok mutlu oluyorlar"

Bingöl Umut Kervanı kırtasiye yardımı için çalışmalara başladı

Gönül, "Burada şunu da söylemek istiyorum, çoğunlukla yardım ettiğimiz ailelerin çocukları yardımlarını alırken mutlu oluyorlar. En azında onlar da elleri boş olarak gitmiyorlar. Kültürel olarak Umut Kervanı Derneği kırtasiye yardımında bulunacaktır. Kırtasiye yardımımız 250 liradır. Bir öğrencimizin okula başlarken lazım olacak her malzeme bu paketin içinde yer almaktadır. Kırtasiye paketi içerisinde öncelikle okul çantası, okul defteri, suluk, boya çeşitleri gibi kırtasiye malzemeleri bulunmaktadır. Katkı sunmak isteyen herkesi davet ediyoruz, küçük büyük demeden bir kalem, bir silgi de olsa katkılarınızı bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55