,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Bingöl halkından "Aksa Tufanı Operasyonu"na destek

Bingöl halkından "Aksa Tufanı Operasyonu"na destek
Siyonist işgalcilerin Filistin'de uyguladığı soykırım ve işgale karşı, halkları Müslüman ülkelerin liderlerinin artık harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Bingöllü vatandaşlar, Müslüman ülkelere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

 

İşgalci siyonistler, 7 Ekim'den bu yana Gazze halkına yönelik vahşice ve barbarca saldırılarına devam ediyor.

Devam eden soykırım ve işgale karşı sessiz kalınmasının kabul edilmeyeceğini dile getiren vatandaşlar, boykot ve mitinglere destek çağrısı yaparken, Müslüman hükümet ve devletlerden siyonist işgalcilerle her türlü ticari, ekonomik ilişkinin kesilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

"Filistinli Müslümanlar, yalnız olmadıklarının farkında oluyorlar"

Devam eden zulme karşı normalleşilmemesi  gerektiğini ifade eden Ammar Korkmaz, “Şu an devlet izni olmadığı için oraya gidemiyoruz. Kendi imkânlarımızla kısıtlı şeyler yapabiliyoruz. En azından burada bir araya gelerek destek olmaya, ses getirmeye çalışıyoruz. İnsanlara örnek teşkil etmeye çalışıyoruz. Hiçbir şey olmasa da insanlar bilinçleniyor. Filistinli Müslümanlar, yalnız olmadıklarının farkında oluyorlar. Artık bu zulüm çoğu insana normal geliyor. Buna dikkat etmek lazım.” dedi.

"İnşallah bunlar Mescid-i Aksa'yı fethetmenin ilk adımlarıdır"

Filistin meselesine duyarlı olunması gerektiğini belirten Cebrail Sönmez, “İnşallah tepkiler, Mescid-i Aksa'yı fethetmenin ilk adımlarıdır. Bunları biz az görmüyoruz. Bunlar veyahut boykotlar bizim için kesinlikle az değildir, yeterli değildir diye bir kaide yoktur. Bizler biliyoruz ki karınca misali Hazreti İbrahim döneminde karıncanın su taşıması gibi bizler de kendi saflarımızı belli ediyoruz inşallah. Ümmet, mitingler konusunda olsun, boykotlar konusunda olsun elinden geleni yapıyor ama devletin bir adım atmamasından ötürü millet de artık normalleşme değil de biraz tepkilerini devlete karşı göstermeyi istiyorlar. Vallahi artık bilmiyoruz şu anda devlet neyin hesabını yapıyorsa artık neyin olmasını bekliyorlar. Örnek veriyorum şu beş yaşındaki çocuk eğer boykot meselesinde bi cipsinden vazgeçiyorsa devlet olarak devletler olarak ticari, ekonomi ilişkilerin kesilmesi gerekiyor. Örnek veriyorum konsolosluklar olsun, ilişkilerin kesilmesi olsun şu anda gerekli adımların atıldığını görmüyoruz ve bu hesapla bütün devletlerin halk kadar duyarlı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

"Herkes elinden geldiğince Filistin'e yardım etmeli"

Duygularını “Biz Müslümansak ve Müslümanları yanındayız diyorsak, gerçekten Müslümanlar yanında olmamız gerekiyor” diyerek ifade eden Burak Kömürateş, “Şu anda genel olarak ülkenin her bir yanında mitingler yapılıyor. Bence bunlar çok faydalı. Çünkü biz Müslümanlar, aslında bu konuda ne kadar duyarlı olursak, bu konuda sorumluluğumuzu dile getirirsek, bence böyle daha güzel olur. Özellikle orada kardeşlerimiz ölüyorlar, parçalanıyorlar. Bunları ne kadar dile getirirsek, ülke içinde kamuoyuna nasıl aktarırsak, bence böyle daha güzel olur. Mitinglerin de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Hem bizim için hem Gazze’li Müslümanlar için gerçekten çok iyi oluyor. Çünkü ülkemizde çoğu insan bu konu duyarlı değil. Birkaç sivil toplum kuruluşu ve birkaç parti dışında kimse Gazze'ye ve Filistin'e yardım etmiyor, destek vermiyor, mitingler yapmıyor. Bu konuda çok eksik olduğumuzu düşünüyorum. Ülkemizde gayet iyi bir politika izlenmesi gerekiyor. İslam ülkeleri israil'in ekonomik gücünden çok korkuyorlar. Siyasi gücünden çok korkuyorlar. Bu gücünden çok korkuyorlar. Bu yüzden sesini çıkaramıyorlar. Ben buna tamamen karşıyım. Biz Müslümansak ve Müslümanları yanındayız diyorsak, gerçekten Müslümanlar yanında olmamız gerekiyor. Hem elimizle, hem dilimizle, hem sözlerimizle, hem de böyle mitinglerle desteğimizi göstermemiz gerekiyor .” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55