,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Biden: Saldırılar bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek

Biden: Saldırılar bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek
İşgalci ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün sınırları içindeki stratejik ABD üssü Kule 22 adlı üsse düzenlenen saldırıya bugün karşılık vermeye başladıklarını ve bu askeri karşılığın "kendi seçtikleri zaman ve mekanlarda" süreceğini açıkladı.

 

Suriye ve Irak'taki İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlı grupları hedef alarak üs saldırısına bugün karşılık vermeye başladıklarını belirten işgalci ABD Başkanı Biden, saldırıların süreceğini söyledi.

Saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapan Biden "Bu öğleden sonra benim talimatımla ABD ordusu, Suriye ve Irak'taki Devrim Muhafızları Ordusu ve ona bağlı gruplara ait hedefleri vurdu. Saldırıya bugün karşılık vermeye başladık, bu karşılık bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda devam edecek" dedi.

İşgalci ABD'den Suriye ve Irak'ta hava saldırıları

ABD'nin askeri bir çatışma peşinde olmadığını kaydeden Biden, bununla birlikte Amerikan askerlerini hedef alanlara karşılık vereceklerini ifade etti.

Sosyal medya hesabı X'ten de paylaşım yapan Biden, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, benim talimatım doğrultusunda ABD askeri güçleri, IRGC ( İran devrim Muhafızları Ordusu) ve ona bağlı milislerin ABD güçlerine saldırmak için kullandığı Irak ve Suriye'deki hedefleri vurdu. Biz Ortadoğu'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde çatışma aramıyoruz. Ama bize zarar vermek isteyenlere: Cevap vereceğiz."

Today, at my direction, U.S. military forces struck targets in Iraq and Syria that the IRGC and affiliated militia use to attack U.S. forces.

We do not seek conflict in the Middle East or anywhere else in the world.

But to all those who seek to do us harm: We will respond.

— President Biden (@POTUS) February 2, 2024

İşgalci ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak'ta 85 noktaya hava saldırıları düzenlediklerini duyurmuştu.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, "ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, İran'ın İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC) Kudüs Gücü ve ona bağlı milis gruplarına karşı Irak ve Suriye'de hava saldırıları düzenledi. ABD askeri kuvvetleri, aralarında ABD'den kalkan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da bulunduğu çok sayıda uçakla 85'ten fazla hedefi vurdu. Hava saldırılarında 125'ten fazla hassas mühimmat kullanıldı. Vurulan tesisler arasında komuta ve kontrol operasyon merkezleri, istihbarat merkezleri, roketler ve füzeler, insansız hava aracı depoları ile ABD ve Koalisyon güçlerine yönelik saldırıları kolaylaştıran milis gruplarının ve onların Devrim Muhafızları sponsorlarının lojistik ve mühimmat tedarik zinciri tesisleri yer alıyordu." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55