,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

BESO Başkanı Çiftçi'den endişelendiren açıklama: Yerel esnaf iflasın eşiğinde

BESO Başkanı Çiftçi'den endişelendiren açıklama: Yerel esnaf iflasın eşiğinde
Adım başı açılan zincir marketlerin ve fahiş artış gösteren kiraların yerel esnafı iflas noktasına getirdiğini belirten Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yerel esnafa sahip çıkma çağrısında bulundu.

Ekonomik sıkıntılardan en çok etkilenen kesimlerin başında gelen yerel esnafa sahip çıkma çağrısında bulunan Çiftçi, fahiş kira artışları ve zincir marketlerin esnafı zorladığını belirterek vatandaşlara ve yetkililere çağrıda bulundu.

Esnafın sıkıntılarının başında kira artışları geldiğini dile getiren Çiftçi, "Girdi maliyetlerinin artmasından dolayı esnafımız çok zor durumdadır. Bu girdi maliyetlerinin başında kira artışları geliyor. Esnafımız kira artışları konusunda çok zor durumdadır. Esnafımızdan her gün birkaç kişi arabuluculuk yapmamız için bize müracaat ediyor. Mülk sahipleri ile kiracılar arasında arabuluculuk yapmamız isteniyor. Tabi bu konu vicdanla alakalıdır. Evet, mevcut kiracı çıkarsa mülk sahibi iş yerini daha yüksek bir fiyata verebilir. Biz bu noktada duyarlılık bekliyoruz. O esnaf mağdur olsa, onun ailesi mağdur olsa; bunun vebalini nasıl taşıyacak? Bu konuda birbirimizi düşünmemiz lazım." ifadelerini kullandı.

"Zincir marketlere standart getirilsin"

"Yerel esnafın en büyük sıkıntılarından bir diğeri zincir marketlerdir." diyen Çiftçi, "İkinci olarak zincir marketler sorunumuz var. Zincir markette her şeyi satıyorlar. Telefon, aksesuar, zücaciye, aklınıza ne gelirse satıyorlar. Sadece gıda satmıyorlar. Her sokağın başında bir zincir market var ve her şeyi satıyorlar. Biz bu durumun bir standarta bağlanmasını istiyoruz. Saatlerinin azaltılması, pazar günü kapalı olması gibi düzenlemelerin getirilmesini genel merkezden istemişiz. Bu taleplerimizde ısrarcı olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Sıkıntılar çözülmezse esnaf batacak"

Yerel esnafın desteklenmesi ve sorunlarına çözüm getirilmesinin bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Yerel esnafımıza sahip çıkmazsak, belediyesi ile valiliği ile diğer kurumlarıyla yerel esnafımızı korumazsak yerel esnaflık bitecek. Şehrin lokomotifi yerel esnaftır. Yerel esnafa sahip çıkmamız lazım. Bu konuda Esnaf Sanatkârlar merkeziyle görüşüyoruz. Mutlaka zincir marketlerin çalışma saatlerine bir düzenleme getirilmesi lazım. Satabilecekleri ürünlere de bir düzenleme getirilmesi lazım. Yoksa yerel esnaf bitecek. Yerel esnaf biterse şehir de biter. Yerel esnafın ayakta kalabilmesi için bizim mülk sahiplerinden bir ricamız vardır; Kira artışlarını makul bir düzeyde yapsınlar. Yoksa yerel esnaf batacak, daha çok işsizlik, daha çok sıkıntı olacak."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55