,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 24 °C

BESO Başkanı Çiftçi: Gençlerimizi ahilik ahlakıyla yetiştirelim

BESO Başkanı Çiftçi: Gençlerimizi ahilik ahlakıyla yetiştirelim
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Ahilik Haftası sebebiyle katıldığı seminerde, gençlerin ahilik ahlakıyla yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Ahilik Haftası'nda öğrencilere yönelik seminer verdi.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşmalarda bulunan Çiftçi, ahiliğin ne olduğu, prensipleri ve kazançları hakkında konuştu.

"Borç vermek sadakadan daha hayırlıdır"

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi

Şahsi görüşünün, ahiliğin Arapça kökenli ve kardeşlikten geldiğini ve kardeşliğin ise her şeyden önce geldiğini belirten Çiftçi, "Kardeşlik her şeyden önce gelir. Bununla beraber birlik ve beraberlik de gelir. Ahilik de yardımlaşma ve birlik beraberlik anlamında etkili bir alandır. Tarihte ahilik teşkilatının yaptığı işi, günümüzde Esnaf ve Sanatkârlar Odası aynı prensiplerle icra etmelidir. Ahilik teşkilatının tüm kural ve prensiplerini İslam ahlakından aldığını çok net görüyoruz. Biz esnaflar, sanatkârlar ve tüccarlar olarak günümüzde de aynı prensip ve ahlakla hareket edersek başarılı olacağımızdan şüphem yoktur. Ahilikte kaliteyi artırmakta rekabet vardır ama bu rekabet birbirlerini batırmada yoktur. Ahilikte borç verme ve almak için Karz-ı Hasen yapmak vardır, yani borcu olan ihtiyaç sahibi kişiye haramlardan uzak durması ve harama bulaşmaması için ihtiyacını giderecek meblağı faizsiz olarak ve sırf Allah rızasını kazanmak için temin etmektir. Peygamberimizin hadisinde de bize vurguladığı 'Borç vermek sadakadan daha hayırlıdır' sözlerinin olduğunu unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

"Zamanınızı boşa harcamayın ve kıymetini çok iyi bilerek değerlendirin"

Çiftçi, seminerin sonunda gençlere tavsiyelerde bulunarak, "Gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimiz kendilerini iyi yetiştirmelidirler. Çünkü sizler geleceğin esnafı, tüccarı, mühendisi, doktoru vb. yöneticileri olacaksınız. Siz gençler bizim geleceğimizsiniz ve sizlerden beklentimiz çoktur. Zamanınızı boşa harcamayın ve kıymetini çok iyi bilerek değerlendiriniz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55