,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

BESO Başkanı Çiftçi: "Büyük esnaf buluşması" yapılacak

BESO Başkanı Çiftçi: "Büyük esnaf buluşması" yapılacak
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Batman Valisi Ekrem Canalp'ın başkanlığında "Büyük esnaf buluşması" yaparak esnafın sorun ve taleplerini dinleyecek.

Bu kapsamda Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz ve Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, sektör temsilcileri ve çeşitli iş dernekleri başkanlarının katılımıyla sorunların tespiti ve büyük esnaf buluşması için yol haritası çizilerek, hazırlıkların yapılması için ön çalışma gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman esnafının ve ilin öncelikli sorunlarından oluşan 25 maddelik bir sunum yaptı.

Çiftçi, aynı zamanda ilin genel sorunlarından olan hırsızlık ve madde bağımlılığı ile ilgili de bir çalışma planı ve program taslağı sundu.

Şehrin ve esnafın birçok sorununun bulunduğunu belirten Çiftçi, "Bu gelişmeler sonucunda Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile görüşerek 'Büyük Esnaf Buluşması' programı yapmak istediğimizi ve bu programın hem esnafımıza ve hem de ilimize çok büyük katkı sunacağını belirttik. Valimiz bu fikrimizi çok değerli buldu ve gerekli girişimleri yapmamızı söyleyerek Sayın Vali Yardımcılarımız ile bir ön toplantı ve çalışma yapmamızı istedi. Değerli Vali Yardımcılarımızın da girişim ve katkıları sonucunda ön toplantı ve çalışmamızı yapma fırsatını bulduk." dedi.

"İlimiz ve esnafımız için çalışmaya devam edeceğiz"

Var olan sorunları ve çözüm yollarını rapor şeklinde ilgililere ileten Çiftçi, şöyle devam etti:

"Otopark sorunu, elektrik kesintilerine hızlı müdahale, üretim yapan firmalara yer tahsis edilmesi, artan hırsızlık ve madde bağımlılığına karşı bazı öneriler de bulunduk. Bunların dışında PTT’nin kargodaki aksaklıkları, ilimizden farklı şehirlere uçak seferlerinin başlaması ve mevcut seferlerin arttırılması, sigorta primi desteği, faizsiz kredi ve hibelerin verilmesi gerektiği gibi önemli hususlardan oluşan taleplerimizi de tekrar dile getirdik. Toplantıya katılan tüm sektör temsilcilerine tek tek söz hakkı vererek, sorun ve isteklerini not aldık. İlerleyen zamanlar da Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde Valimiz Ekrem Canalp’ın katılımıyla 'Büyük Esnaf Buluşması' ile Batman'ımızı ileri bir seviyeye götüreceğimizi düşünüyorum. Programımız şimdiden hayırlara vesile olsun. İlimiz ve esnafımız için çalışmaya devam edeceğiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55