,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Benek: "İslami tebliğ en katı kalpleri cehaletten nura kavuşturmuştur"

Benek: "İslami tebliğ en katı kalpleri cehaletten nura kavuşturmuştur"
Siirt'te düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmasında konuşan İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İHL Müdürü Münir Benek, İslami tebliğin en katı kalplere ulaştırdığını ve onları cehaletten nura kavuşturduğunu kaydetti.

​Siirt'te İmam Hatip Liseleri arası "Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma ile hafızlık" yarışması finalinde konuşan Münir Benek, İslami tebliğin en katı kalplere ulaştırdığını ve onları cehaletten nura kavuşturduğunu söyledi.

Siirt'te imam hatip liseleri arasında düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmasında konuşan İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam hatip lisesi Müdürü Münir Benek, İslami tebliğin en katı kalplere ulaştırdığını ve onları cehaletten nura kavuşturduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Siirt'teki imam hatip liseleri arasında düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve hafızlık Yarışmasının il finali yapıldı.

Yarışma, İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip lisesi Müdürü Münir Benek koordinatörlüğünde İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip lisesi Konferans Salonunda düzenlendi.

Yarışmaya İl Müftüsü Ahmet Atıok, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Batur, Milli Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik, İlim Yayma Cemiyeti Müdürü Metin Acıtan, Ensar Vakfı Siirt Şube Başkanı Necmettin Çiçek, İmam Hatip Liseler Platformu Başkanı Nihat Altunç, İmam Hatip Liseleri Mezunları Dernek Başkanı Sabahattin Ataker, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Vekili Sadullah Eldemir, imam hatip okul müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Kur'an'ı güzel okuma dalında İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi  Zeynep Uyanık birinci, Eruh Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halime Celepkolu ikinci ve Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Nergiz üçüncü oldu.

Hafızlık yarışmasında ise İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Lisesi öğrencisi Helin Tekin birinci oldu.

"Hocalarımızın verdiği emekler bu gün meyvelerini vermektedir"

Program sonrası bir açıklamada bulunan İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Münir Benek, "Çok anlamlı bir yarışmada bulunmaktayız. Her zaman bu güzel yarışmaları düzenlemekten mutlu olduk. Allah’ın kelamının en güzel şekilde okunması, öğrencilerimizin yaptıkları çalışmalar,  hocalarımızın verdiği emekler bu gün meyvelerini vermektedir. İnşallah okuldan başarılı bir şekilde mezun olan öğrencimizin bir makam ve mevkie geldiklerinde ülkelerini en güzel şekilde temsil edeceklerine inanıyorum." dedi.

"Lisanımızla Kur'an'ın ayetlerini âleme duyururken hal, etvar ve ahlâkımızla da manasını neşretmeliyiz." diyen Benek, "Lisan-ı halimizle de Kur'an'ı okumalıyız. Ancak o zaman Kur'an hem dünyada hem de ahirette saadetimize vesile olur. Nitekim Peygamberimiz, yaşanan Kur'an olan manevi şahsiyeti ve hayatıyla İslami tebliği en katı kalplere de ulaştırmış ve onları cehaletten nura kavuşturmuştur. Bu hususta da O'nu örnek edinmemiz elzemdir." ifadelerini kullandı.

Program sonrası dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55