,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Belediye başkanından parklarla ilgili duyarlılık çağrısı!

Belediye başkanından parklarla ilgili duyarlılık çağrısı!
Bingöl Belediyesince 4 milyon lira yatırım yapılarak yenilenen parklar, bilinçsiz çevrelerce tahribat edilmesine tepki gösteren başkan Yücel Barakazi, "Parklarımızı sahiplenelim" çağrısında bulundu.

​Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, duyarlılık çağrısında bulunarak, parkların korunmasını istedi.

Bingöl Belediyesince 4 milyon lira yatırım yapılarak yenilenen parklar, bilinçsiz çevrelerce tahribata uğratıldı. Parklar halkın ortak malı olduğunu ve tahrip edilememesi gerektiğini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, "Parklarımızı sahiplenelim" çağrısında bulundu.

Barakazi,"Duyarlı halkımızdan beklentimiz, zarar verenlere müsaade etmemeleri ve kullanımda hassasiyet göstermelidir." dedi.

Bingöl Belediyesi tarafından geçen yıl ihale edilerek yenilenen parklar, son günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Kamelyalar, oyun grupları, oturma bankları ve aydınlatmalarda maddi hasarlı tahribatlar oluşturuldu.

Barakazi, ilkbahar döneminde yenileme çalışmalarının tamamlandığını ancak aradan geçen iki aylık süre zarfından birçok parktaki araç gereçlerin kullanılamaz hale getirildiğini vurguladı.

Salıncakların çalındığını, oturakların tahrip edildiğini, çöp kovalarının kırılıp götürüldüğü söyleyen Barakazi, bilinçsiz çevrelerce yapılan tahribatın önüne geçilmesi için halka "parklarımızı sahiplenelim" dedi.

Bilinçsiz kişilerce oluşturulan tahribatın önlenmesi için duyarlı halkın gerekli tavrı ortaya koymasını isteyen Barakazi, "Bir salıncağı yerinden söküp götürmenin kime ne faydası olacak? Çöp kovalarını kırmanın, söküp götürmenin kime ne yararı olacak? Demir oturakları bile kırabilecek zihniyete sahip kişilere, toplumun ortak kullanım alanlarının korunması gerektiğini nasıl anlatalım? Bu nasıl bir zihniyettir? Değerli halkımızdan beklentimiz, bu zihniyetlere şahit olmaları halinde müsaade etmemeleri, belediyemizi arayarak durumu bildirmeleridir. Bu parklar milletimizindir, hep birlikte parklarımızı koruyalım, tahribat ve zararlara sessiz kalmayalım." ifadelerini kullandı.

Tahribatların önlenmesi için toplumsal duyarlılık çağrısında bulunan Barakazi, sorunları gidermek için onarım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Park Bahçeler Müdürlüğünce eksiklerin tespit edilip sorunların giderilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını dile getiren Barakazi, “8 adet park inşa ettik. 18 parkımızda da engellilere yönelik oyun grubu ve zemin iyileştirilmesi yaptık. 19 parkımızın bakım ve onarımlarını yaptık. Yeni parklarla birlikte İlimize kazandırılan yeşil alan miktarımız 94 bin metrekareye ulaştı. 1936 yılında şehir olan Bingöl’de toplamda 90 bin metrekarelik yeşil alan düzenlenirken, bizim dönemde 94 bin metrekarelik yeni yeşil alan düzendi. Tüm zamanlardan daha fazla yeşil alanı ilimizi kazandırdık. Oluşan zararların giderilmesi ve halkımızın en iyi şekilde parklardan istifade etmesi için çalışmalarımız sürecektir.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55