,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Bayram öncesi depremzede yetim çocuklar giydirildi

Bayram öncesi depremzede yetim çocuklar giydirildi
Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, depremden en çok etkilenen çocukların bayrama mutlu girmeleri için kardeş yardım kuruluşları ile birlikte giyim ve ayakkabı yardımında bulunduklarını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da, şüphesiz etkilenenlerin başında en çok çocuklar geliyor. İslami yardım kuruluşlarından Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR tarafından oluşturulan uzman ekipler, çocuklara çeşitli etkinlikler ve psikososyal destek sunarak depremin üzerlerinde oluşturduğu etkiyi gidermeye çalıştı. Kardeş yardım kuruluşları, Mübarek Ramazan Bayramı münasebeti ve “Yetim gülerse, dünya güler” şiarıyla Malatya’daki yetim ve depremzede çocukları giydirerek bayrama sevinçli bir şekilde girmelerini sağladı.

Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, depremde en çok etkilenen çocukların olduğuna dikkat çekerek, çocukların bayrama mutlu girmelerinin kendilerini de mutlu edeceğini söyledi. 

“Onların bayrama mutlu olarak girmesi bizleri de mutlu edecektir”

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri üzerinden yaklaşık 2 buçuk ay geçtiğini ve depremin ilk günlerinden itibaren Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR olarak depremzedelerin yardımlarına koştuklarını söyleyen Sağlık, “İlk günlerde sıcak aş ikramı, çadır, battaniye, soba, giyim, gıda gibi temel ihtiyaç olan yardımları on binlerce ailelerimize ulaştırdık. Bugün de Mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle başta yetim kardeşlerimiz olmak üzere minik depremzede kardeşlerimizi giydiriyoruz. Depremde en çok sarsılan minik kardeşlerimizdi. Onların bayrama mutlu olarak girmesi bizleri de mutlu edecektir. Bu zor günleri İnşallah dayanışma içerisinde atlatacağız ve daha güzel günlere ulaşacağız. Depremin acısını dindirmek için ilk günden beri desteklerini sunan tüm hayırseverlerimize ve kardeş kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” temennisinde bulundu.

“Çadırda yaşam mücadelesi veren depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları devam ediyor”

Bugüne kadar aş evlerinde Ramazan ayından önce 3, Ramazan ayına girilmesiyle iftar ve sahur olmak üzere 2 öğün aş ikramında bulunduklarını anımsatan Sağlık, “Bayramın ilk gününde bayram yemeği vermek suretiyle depremzede kardeşlerimize ikramda bulunacağız ve sonrasında aş evimizi kapatacağız. Tabi depremzede kardeşlerimiz çadırlarda yaşadıkları için gıda, giyim anlamında ihtiyaçları devam edecek. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını kesmeden devam ettirmelerini kendilerinden talep ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55