,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

Bayraktar: Ülkemiz İHA, SİHA ve savunma sanayiinde tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarı yakaladı

Bayraktar: Ülkemiz İHA, SİHA ve savunma sanayiinde tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarı yakaladı
TEKNOFEST Ankara etkinliğine katılan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, basına açıklamada bulundu.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul’dan sonra yolculuğuna Ankara ile devam ediyor.

TEKNOFEST festivalinde basına konuşan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul’a göre online kayıt sisteminde üç kat daha fazla kayıt aldıklarını belirtti.

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST’te, İstanbul’dakine göre online kayıt sisteminde 3 kat daha fazla kayıt alındığını dile getiren Bayraktar, "Daha keyifli bir TEKNOFEST için burası çok uzun bir meydan. Bu sıcağa rağmen inanılmaz bir kalabalık ve coşku var. Bu da ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’ne ne kadar sahip çıktığını gösteriyor. Bu bir anlamda yarınlarımızın teknolojinin her kolunda tam bağımsız ve müreffeh Türkiye için ülkemizin ne kadar iyi bir noktaya geleceğine gösteriyor. TEKNOFEST’in düzenlendiği alanı daha önceden gezip kontrol ettik. İzmir’de çok büyük bir coşkuyla devam edecek gibi gözüküyor. TEKNOFEST, cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir şekilde ilerliyor. TEKNOFEST İstanbul’da, havacılık tarihinde ilk defa olan gösteriler de vardı. 2 buçuk milyon ziyaretçi ağırladık. Bir milyondan fazla öğrenci TEKNOFEST yarışmalarına başvurmuştu. Bu, ülkemizin cumhuriyetin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı’nda bir anlamda geleceğinin ne kadar parlak olacağını gösteriyor." dedi.

“Kızılelma’nın üretim versiyon varyantı hazırlanıyor”

TEKNOFEST’i ilk kez düzenledikleri 2018 yılından beri hedeflerinin elde ettikleri başarıyı diğer tüm alanlara yaymak olduğunun altını çizen Bayraktar, “Ülkemiz insansız hava araçlarında (İHA), silahlı insansız hava araçlarında (SİHA), savunma sanayiinde tüm dünyanın takdirini kazanan bir başarı yakaladı. Kızılelma’nın geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında ilk uçuşu yapacağımızın sözünü vermiştik. 2020’de sürpriz yaparak ilk uçuşunu yaptı. Test programı şu an devam ediyor. Bir yandan da Kızılelma’nın üretim versiyon varyantı hazırlanıyor. İnşallah 2024’te üretime geçmiş olacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55