,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

BATSO Başkanı Demir: "Sorunlara Çözüm Üreten Oda Olduk"

BATSO Başkanı Demir: "Sorunlara Çözüm Üreten Oda Olduk"
BATSO Başkanı Demir, “Batman’a ve halkımıza hizmet amacıyla toplumsal sorunlara çözüm üreten oda anlayışıyla Gümrük Müdürlüğü hizmet binası kazandırdık ve Kızılay’a ‘Kan Bağışı Merkezi’ tahsis ettik.” Dedi.

 

İki dönemdir Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) başkanlığı görevini başarıyla ifa eden ve yeniden adaylığını açıklayan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

abdulkadir-demir-009.jpg

'İHRACATÇILARIN ÖNÜNÜ AÇTIK'

Batman Gümrük Müdürlüğü yıllarca TPAO giriş binasındaki yetersiz binalarda hizmet veren Gümrük Müdürlüğü’nün ihtiyaca cevap verememesi üzerine, hem yeni bina hem de saha kazandırmak için BATSO olarak girişimlerde bulunduklarını belirten Başkan Demir, “Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak, dönemin Gümrük Bakanı Sayın Hayati Yazıcıoğlu’ndan destek aldık. Batman Gümrük Müdürlüğü’nün ihtiyaca cevap verebilecek yeterlilikteki yeni binasının inşaat çalışmaları 2018 yılında tamamlanarak hizmet verilmeye başlandı.” Dedi.

batman-gumruk-mudurlugu.jpg

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Gümrük Müdürlüğü hizmet binası ve Gümrük sahası bölgenin en modern sahalarından biri olarak hizmete devam ettiğine dikkat çeken Demir, “Girişim ve lobi çalışmalarımızla yapılan Gümrük Müdürlüğü hizmet binası ve Gümrük sahası ile ihracat ve ihracatçıların önünü açtık. Yatırımcı firmaların işlemlerinin hızlandırılması ve gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasını sağladık. Bununla ülkemizin, bölgemizin ve ilimizin dış pazardaki lokomotifi olan ihracatın teşvik edilmesi. İhracatta yerinde gümrükleme gibi diğer uygulamalarla beraber gümrük işlemlerinde kaydedilen zamanın ve artan maliyetlerin önüne geçilmesi amaçlanmaktadır.” Diye konuştu.

batman-gumruk-mudurlugu-001.jpg

 

‘TOPLUMSAL İHTİYAÇLARA DERMAN OLDUK'

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO), pandemi döneminde artan plazma kan ihtiyacı nedeniyle BATSO binasında Kızılay’a “Plazma Kan Bağış Merkezi” yeri tahsis etti.

kizilay-plazma-kan-bagis-merkezi.jpg

Pandemi döneminde, ölüm oranlarında görülen artış ve yoğunluktan kaynaklı olarak sorunlara çözüm getirme adına harekete geçtiklerini belirten BATSO Başkanı Demir, “Salgın döneminde yoğun şekilde plazma kan ihtiyacı oluyordu. Salgın sorunu ve en yakın Plazma Kan Bağış Merkezi’nin Malatya’da bulunması karşısında BATSO yönetimi olarak sosyal ve toplumsal bilinçle halkımıza hizmet etme ve sorunun çözümü amacıyla, hizmet binamızda Kızılay’a “Plazma Kan Bağış Merkezi” yeri ücretsiz tahsis ettik.” İfadelerini kullandı.

kizilay-plazma-kan-bagis-merkezi-001.jpg

Başkan Demir açıklamasında, “Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak tahsis ettiğimiz binada Batman ve Siirt illerine hizmet vermeye başlayan Kan Bağışı Merkezinde; kan bağış organizasyonlarının yanında immün plazma ve kök hücre bağışıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bölgenin ilk Plazma Kan Bağış Merkezi Batman’da kuruldu. Toplumsal ihtiyaçlara derman olduk ve olmaya devam edeceğiz ” Dedi.

 

abdulkadir-demir-sorunlara-cozum-ureten-oda-olduk-001.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55