,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

BATSO 4. Sektör buluşmaları tekstil temsilcileriyle istişare toplantısı yapıldı

BATSO 4. Sektör buluşmaları tekstil temsilcileriyle istişare toplantısı yapıldı
Batman Ticaret Ve Sanayi Odası 4. Sektör buluşmaları kapsamında tekstil temsilcileriyle istişare toplantısı yapıldı.

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir başkanlığındaki Tekstil İstişare toplantısına Bölgedeki Ticaret Odaları; Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Alsaç, Batman Tekstil ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Halil Yaşar ve Batman Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul ve çevre illerin Tekstil Dernek Başkanları katılım sağladı..

BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir, toplantının açılış konuşmasında; “Bugün 4. Sektör buluşmalarının Tekstil İstişare toplantısı için bir araya geldik. Bütün sektörler bizler için önemlidir fakat Tekstilin yeri ve önemi şahsım için her zaman ayrıdır. Batman ilimizde büyük oranda genç nüfusa sahibiz, tekstil sektöründe 42 bin kişi istidam etmektedir. Bunun  % 52’si kadın ve % 48’i erkektir. Kadın istihdamında ise Türkiye’de ilk sıralardayız fakat 42 bin çalışana rağmen İlimizde halen işsizlik devam ediyor." dedi.

Her katıldığı toplantıda, çalıştayda, genel kurullarda ve en önemlisi de Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin her sene düzenlediği ekonomi şurasında tekstilin önemini dile getirdiğini belirten Demir, "Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen Ekonomi Şurasında, Tekstil’i ne kadar önemsediğimizi ve tekstil sektörünün genel sorunlarını dile getirdim. Kendilerine hazırlamış olduğumuz Tekstil raporunu bizzat sundum. Dün Sayın Valimiz Ekrem Canalp ile yaptığımız Teknokent toplantısında bile Tekstil ile ilgili projelerden bahsettim, Tekstil OSB ile ilgili çalışmaların ne düzeyde olduğunu konuştuk. Teknokent yönetiminde olan Batman Üniversitesi Rektörü Sayın İdris Demir ile Üniversitemizde Tekstil Bölümüyle ilgili talepleri görüştük. Bu sebeple bugün ki toplantımıza da Batman üniversitesi Rektör Danışmanını ve çevre illerimizden katılan Oda ve Dernek Başkanlarımızı davet ettim." Şeklinde konuştu.

Bu toplantıyı Tekstil toplantısından ziyade bir Çalıştay olarak kabul ettiklerine işaret eden Demir, "Şuan burada bulanan tüm tekstil firma yetkililerinin konuşmasını dinleyip tüm sorunların bize aktarılması istiyoruz. Sorunları kayıt altına alıp Akreditasyon İzleme Kurulumuzca (AİK) raporlanıp ilgili mercilere iletilecektir. Batman Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine geldiğimizden beri 11 yıldır, tekstil için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

batso-tekstil-temsilcileriyle-istisare-toplantisi.jpg

Tekstil ile ilgili genel talep ve sorunlar;

1. İŞKUR’un 08 Nisan 2022 Tarihli ve 31803 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik mevzuat değişikliğinden kaynaklı, tekstil işletmeleri İŞKUR üzerinden personel temini yapamamaktadır. Bu mevzuat değişikliğinin kaldırılması.

2. Kalifiyeli eleman yetiştirebilmek ve istihdam sağlanabilmesi için Milli Eğitim, KOSGEB ve DİKA gibi kurumların tekstil sektörü üzerine destekleyici projeler yürütmesi.

3. Artan maliyetler karşısında, üretici ve sanayiciye enerji indirimi sağlanması.

4. Maliyetleri karşılayabilmek ve üretimin sürdürebilmek için, Üretici ve Sanayiciye düşük faizli kredi desteği sunulması.

5. Üretici firmaya deprem vergisi adı altında yüklenen büyük oranlardaki vergilerin silinmesi ve vergi yükünün hafifletilmesi.

6. Mevcut firmaların üretimini yapabilmesi ve istihdamı yürütebilmesi açısından gerekli tedbirlerin alınması ve Batman ilimizde Tekstil Cazibe Merkezi kurulması

7.  Ortadoğu ülkelerine iş gezisi, ülkelerin ticaret müşavirlikleri ile iletişim ağı kurma, Ortadoğu Pazar Stratejisi oluşturmak (Bölgesel markalaşma faaliyetleri...

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55