,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 19 °C

Batmanlılardan günlerdir içme suyunun boşa akmasına tepki

Batmanlılardan günlerdir içme suyunun boşa akmasına tepki
Batman'da şebeke suyu patlamasından dolayı günlerdir sorun yaşayan vatandaşlar, 10 gündür sorunu çözmeyen belediyeye tepki gösterdi.

 

Batman merkez Çamlıca Mahallesi Dostlar Caddesi üzerinde patlayan su şebekesi, vatandaşları mağdur ediyor. Yaklaşık 10 gündür boşa akan şebeke suyunun hem israf olduğunu hem yoldan geçenleri mağdur ettiğini söyleyen vatandaşlar, Batman Belediyesi'nde sorunu çözecek yetkili bulamadıklarını söyledi.

Yaklaşık 10 gündür patlayan içme suyunun boşa aktığını ve yoldan geçen araçlardan fışkıran sudan dolayı çok rahatsız olduklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bir an önce yaşadıkları soruna çözüm bulması çağrısında bulundu.

"Her gün yetkilileri aramamıza rağmen olumlu bir geri dönüş alamadık"

Mehmet Can Çelik

Patlayan içme suyunun cadde akması nedeniyle insanların kaldırımdan rahat yürüyemediniz belirten Mehmet Can Çelik, "Çamlıca Mahallesi tarafında yer altında içme su borusu patlamış durumdadır. Burası Hürriyet ila Çamlıca Mahallesinin arasında bulunan Dostalar Caddesidir. Yaklaşık 10 gündür temiz içme su borusu patlamış olmasına rağmen her hangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Dükkânım cadde üstünde olduğu için arabalar caddeden geçince su fışkırttığından dolayı duramıyoruz. Her gün yetkilileri aramamıza rağmen olumlu bir geri dönüş alamadık. Yetkililerin bu duruma müdahale etmesini bekliyoruz."

"Batman Belediyesinde bir yetkili bulamıyoruz"

Aydın Gül

Batman Belediyesinde sorunlarını çözecek muhatap bulamadıklarını belirten esnaf Aydın Gül, 10 gündür patlayan içme suyu borusunun yapılmamasına bir anlam vermediklerimi söyleyerek şu ifadelerde bulundu.

"Burası Batman'ın en yoğun caddelerinden biridir. Yaklaşık 10 gün önce cadde üstünde içme suyu borusu patladı. 10 günden beri günde en az 10 defa yetkilileri arıyoruz ama Batman Belediyesinde bir yetkili bulamıyoruz. Bu sabah bile 5 kişi belediyeyi aradık ama belediyede yetkili birini bulamadık. Özellikle bu cadde ile ilgili sanki bir sorunları varmış gibi kasıtlı bir şekilde bu sorunu çözmüyorlar. İçme suyu 10 gündür boşa akıyor ve çok israf oluyor. Yetkililerden talebimiz bu sorunun en kısa sürede çözülmesidir."

"Bu sorunu çözmezlerse yolu kapatmak zorunda kalacağız"

Osman Akgül

Defalarda aramalarına rağmen Batman Belediyesinde muhatap bulamadıklarını ifade eden Osman Akgül, "10 gündür bu cadde üzerindeki içme suyu borusu patlamış haldedir. Batman Belediyesini 10'larca kez ben şahsın aradım. İçme suyunun böyle boşa gitmesi yazık günahtır. Millette yolda rahat bir şekilde yürüyemiyor. Giyim dükkânım cadde üzerinde. Yoldan geçen araçlardan fışkıran sudan dolayı müşterilerimiz dükkâna giremiyor. Girince de dükkânın içi kirleniyor. Bu sabah bile belediyeyi aradım. Eğer bu sorunu çözmezlerse yolu kapatmak zorunda kalacağız. Buradaki bütün esnaf bu durumdan şikâyetçidir. Bu soruna çözüm bulmalarını rica ediyoruz." dedi.

"İsraf olan içme suyuna en kısa sürede çözüm bulun"

Nurettin Akgül

İçme suyunun 10 günüdür boşa aktığını belirten Nurettin Akgül, "Araçların geçmesiyle fışkıran sudan dolayı iş yerimizin önünde duramıyoruz. 10 gündür İçme suyu boşa akıyor. Caddeyi asfalt yapmadan önce yetkililere su şebekesinin eski olduğunu ve değişmesi gerektiğini bin defa söyleyerek uyardık. Burada olduğu gibi az ilerde de su borusu patladı. Belediyeyi arıyoruz bizimle muhatap olmuyorlar. Bize 'bugün yarın geleceğiz' diyorlar ama gelmiyorlar. İsraf olan içme suyuna en kısa sürede çözüm bulmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55