,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Batmanlılar: Mescid-i Aksa'yı, Gazze'yi gündemden düşürmemeliyiz

Batmanlılar: Mescid-i Aksa'yı, Gazze'yi gündemden düşürmemeliyiz
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de katliam ve soykırımlarına devam ettiğini belirten Batmanlılar, halka Mescid-i Aksa'yı, Gazze'yi gündemden düşürmemeleri çağrısında bulundu.

Gazze'de acilen ateşkesin sağlanıp katliamların son bulması gerektiğini ifade eden Batmanlı vatandaşlar, halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine bu konuda sorumluluk almalarını istedi.

 

Abdulsamet Ayyıldız

Siyonistlerin ölen askerlerinin acısını sivil, masum halktan çıkardığını belirten Abdulsamet Ayyıldız, "Kudüs kırmızıçizgimiz olduğunu söylüyoruz ama maalesef kırmızıçizgimiz olmaktan çıkmış durumda ve bunu diyen insanların Kudüs ile alakaları kalmamıştır. Her gün ekranda görüyoruz ki oradaki kardeşlerimiz aileleriyle perişan ediliyorlar. Ölüyorlar, öldürülüyorlar ve sivil halka baskı yapılıyor. Yahudi israil İzzettin El Kassam'a ulaşmadığı ve baş edemediği için sivil kalka karşı soykırım yapıyor. Mescid'i Aksa'yı ve Gazze'yi hiçbir zaman gündemimizden düşürmememiz lazım. Basın açıklamalarıyla, yürüyüşlerle, eylemlerle, boykotla olsun tepkimizi göstermeliyiz." dedi.

 

Hayrettin Kaya

"Savaşın bitmesini istiyoruz"

Gazze'de acı bir tablonun yaşandığını vurgulayan Hayrettin Kaya, "Filistin'de, Gazze'de yaşanan savaşın bitmesini istiyoruz. Çünkü içimiz yanıyor. Savaşın olmasını istemiyoruz. Çocukların ağlamasını istemiyoruz. Devlet büyüklerimiz araya girsin ve bu savaşı durdursun. Halen Gazze'de katliamlar sürüyor. Artık buna bir çözüm bulunması lazım." diye konuştu.

Veysi Demir

"Zulmü ve soykırımı durdurmak için gündem oluşturmalıyız"

Gazze'de 138 günü aşkın bir süredir Müslümanların katledildiğini aktaran Veysi Demir ise şunları söyledi:

"138 günde tespit edilen 30 bine yakın şehid varken enkaz altında daha kaç şehidin olduğunu bilmiyoruz. 100 bine yakın kişinin ise yaralı olduğu belirtiliyor. Ama maalesef bu soykırım dünya ülkelerinin ve Müslüman ülke liderlerinin gündemin yoktur. Bu zulmü ve soykırımı durdurmak için sürekli gündem yapmamız lazım. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Halklar, STK'lar, basın ve devletler olarak yapılması gerekenler vardır. Halk olarak boykotu bir kültür haline getirip sürekli devam ettirmemiz lazım. Gösterilerle, basın açıklamalarıyla, köşe yazılarımızla ve haberlerle bunu sürekli gündemde tutmamız ve devlet yöneticilerine bir baskı unsuru oluşturmamız gerekir."

Reşat Akat

"Liderler Gazze'deki Müslümanlara yardımcı olmalı"

Müslümanların Gazze'deki katliamın son bulması için mücadele etmeleri gerektiğini dile getiren Reşat Akat, "Uzun zamandır Gazze'de katliamlar yapılıyor. Oradaki Müslümanlar için gönlümüz yanıyor. Katliamlardan dolayı televizyonları seyredemez olduk. Gazze'de yapılan bu katliamları lanetliyoruz. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını istiyoruz. Müslüman ülkelerin liderleri Gazze'de bulunan Müslümanlara yardımcı olmalıdırlar. Ellerinden ne yardım geliyorsa yapmalıdırlar." ifadelerini kullandı.

Seyithan Ekinci

"Boykot zulmün son bulmasına sebep olur"

Müslümanların boykota devam etmeleri gerektiğini belirten Seyithan Ekinci, "Bütün İslam ülkelerinin liderleri Gazze'ye destek ve yardım etmek için bir olması gerekir. Nasıl ki Birleşmiş Milletler çatısı altında bir olup Amerika'yı dinliyorlar ve Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize zulmediyorlar, Müslümanların da bir olup bu zulmü durdurması gerekir. Bizlerde üzerimize düşen boykota devam etmeliyiz. Çünkü boykot devam ederse israil ve yandaşlarının yaptıkları zulmün son bulmasına sebep olacaktır. Bununla beraber Müslümanlar her yerde gösteri ve tepkilerine devam etmelidir." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55