,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Batmanlılar 'Kudüs Günü'nde siyonistleri ve destekçilerini tel'in etti

Batmanlılar 'Kudüs Günü'nde siyonistleri ve destekçilerini tel'in etti
Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından her Ramazan ayının son cuma günü kutlanan "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenlendi. Gazze katliamının protesto edildiği açıklamada, siyonist işgal rejimi lanetlendi.

 

Gülistan Caddesi'nde "Kudüs iman ve izzet davasıdır" sloganıyla düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, kanaat önderleri, alimler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Filistin bayraklarının da olduğu basın açıklamasında vatandaşlar, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar açtı.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık siyonist işgal rejimi aleyhine tel'in eden sloganlar attı.

"Bugün günlerden Kudüs"

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Nurettin Teymur, "Bugün Dünya Kudüs Günü. Bugün günlerden Kudüs. Ümmet evlatlarının elleri Kudüs ve Gazze için duada. Yükselen haykırışlar Kudüs ve Gazze için. Gün Kudüs ve Gazze için fedakârlık yapma, Kudüs ve Gazze davasını omuzlama, Kudüs ve Gazze için feda olma günüdür. Ümmetin özgürlük ve izzeti Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük ve izzetine bağlıdır çünkü." ifadelerini kullandı.

"Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir etti"

7 Ekim'den öncesinde ve sonrasında Filistin halkının, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini koruduğunu vurgulayan Teymur, "Yüce Allah’ın rahmeti, inayeti Gazze ve Kudüs’ün üzerinde olsun. Gazze Müslüman halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Onları bilen herkes hayranlık içindedir. Görünen dünyaları harap olmuşsa da ebedi yurdu kazanmaları büyük bir kurtuluş değil midir?" dedi.

"Devletler, mahşer-i vicdanda ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir"

Teymur konuşmasının devamında, "Tüm dünyanın tanıklığında, sözde çağdaş-barbar emperyal devletleri de yanına alan siyonist israilin Gazze’de sergilediği vahşet ve soykırımlar karşısında insanlığını, vicdanını yitirmemiş olanlar ile iman ehlinden halis olanlar ve amasız tepki gösterenler dışında herkes ve tüm devletler; mahşer-i vicdanda ve ilah-i adalet terazisinde kaybetmiştir ve doğal olarak bu cürümlerde pay sahibidirler." ifadelerini kullandı.

Filistin ve Kudüs’ün sürekli hatıralarda olması gerektiğini belirten Teymur, şöyle devam etti:

"Bizlerin, ferd-î vahit veya STK’lar olarak bu bağlamda yapmamız ve süreklilik kazandırmamız gereken hususlar; İsrail’in kanlı tarihini bilmek, Kudüs’ün ve Filistin’in tarihini idrak etmek, Selâhaddin örneğindeki gibi İslam’ın fethini ve dirilişini çağa taşımak, düşmanın senaryo ve operasyonlarının bilincinde olmak, bireysel ve kitlesel bilinçlenmeyi artırmak, farkındalığı çoğaltmak, boykot ile düşmanı yerle bir edecek psikolojik ve ekonomik harpte aktif olmaktır. Unutmamak ve Filistin’i sürekli gündemde tutmak, hatıralarda değil her an hatırda tutmaktır."

"Domuzların ürettikleri de haramdır"

Siyonistleri ve siyonizm destekçisi firmaları boykot çağrısında bulunan Teymur, "Ey insanlık onuruna sahip olanlar, ey iman ettim diyenler! Basın organlarınızda Gazze’ye yer verin. Çeşitli platformlarda, konuşmalarda Gazze’yi dillendirin. Ey hayırseverler, yardım kuruluşları listeniz, Gazze’siz olmasın. Ey İnsanlar! Yiyip içtiklerinize, alıp harcadıklarınıza dikkat edin; haram olan sadece domuz eti değildir, domuzların ürettikleri de haramdır. En büyük maddi vazifeleriniz, boykot etmek ve kardeşlerinize yardım etmektir bunu iyice bilmelisiniz." dedi.

"Bu utanç vesikasının son bulmasını istiyoruz"

Açıklamasının devamında Teymur, "Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak her etkinliğimizde ikrar ettiğimiz bazı hususları bugün burada sizlerin huzurunda yineleyerek, mesuliyetimizi yerine getirmek istiyoruz. Çağrımız; hükümete, Sayın Cumhurbaşkanına ve yetki sahiplerinedir. Bizler; Gazze’ye ülkemizden günlük ortamla 60 tır yardım malzemesi giderken, israile giden miktar 4 bin tırlık malzemeyi bulmaktadır. Bu utanç vesikasının son bulmasını ve israil ile tüm ticari ilişkilerin kesilmesini, soykırıma destek veren yerli-yabancı firmalara yaptırım uygulanmasını ve de bu firmalara soykırıma destek vermekten dava açılmasını, deniz, kara ve hava sahamızın, israile malzeme taşıyan tüm araçlara kapatılmasını, Refah utanç duvarının aşılması için tüm imkânların seferber edilmesini talep etmekteyiz. ifadelerini kullandı.

Program yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55