,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Batmanlılar Filistin için duada buluştu

Batmanlılar Filistin için duada buluştu
Batman'da İslami sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Filistinlilere destek amacıyla yatsı namazında dua etti.

Batman Peygamber Sevdalıları, Kuran Nesli Platformu, Hak ve Özgürlükler Platformu, Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı, Sağlık ve Çevrecilik Derneği ile Eğitimciler Cemiyeti tarafından Esentepe Külliye Camiinde, Filistin'de siyonist işgal rejiminin saldırıları altındaki Müslümanlara destek için dua programı düzenlendi.

Halkın ilgi gösterdiği "Filistin için dua" programına sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kadın ve çocukların da olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Programda işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösteren vatandaşlar, HAMAS'ın operasyonlarının başarıya ulaşması ve Filistinlilerin siyonistlerin zulmü altından kurtulması için dua etti.

Programın ardından İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için İslam ümmetinin vahdete ihtiyacının olduğuna vurgu yaptı.

Bilal Ataç

"Birlik olmamız lazım"

Soykırıma uğrayan Filistinli Müslümanlara çok üzüldüklerini belirten Bilal Ataç, "Bu dönemde vahdet olmazsa hiçbir zaman olmaz. Artık bu mezhebi şeyleri, takıntıları bırakıp cemaatler birlik olması lazım. Birlik olmadığımız müddetçe kâfirler ve siyonistler bizlere her türlü kötülüğü yapacaklar. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyoruz ama ne yazık ki bunda bile ayrım var. Beklentimiz bir an önce ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşmasıdır." dedi.

Ergün İnser

"Her zaman Filistin'in yanındayız"

Filistinlilere destek için toplandıklarını ifade eden Ergün İnser, "Bugün burada toplanmamızın sebebi Filistin'e olan desteğimizi bir araya gelerek belirtmektir. Burada dualar ve Fetih Süresini okuduk. Allah'ın izniyle israil istediğini alamayacaktır. Müslümanlar birlik olduktan sonra kesinlikle onlar galip olamayacaktır. Her zaman Filistin'in yanındayız ve yanında olmalıyız. Çünkü safımızı belli etmemiz gerekiyor. Onun için Müslüman ülkeleri olarak sesimizi yüksek bir şekilde çıkarmalıyız." diye konuştu.

Erol Uygur

"Elbette fetih gerçekleştirecek"

Halkı Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine büyük görevlerin düştüğünü vurgulayan Erol Uygur, "Buraya gelişimizin amacı kardeşlerimizle bir araya gelip ümmeti Muhammed için dua etmek ve Filistin'deki kardeşlerimiz için dua bulunduk. Camide Rabbimizin kelamı olan Fetih Süresini okuduk ve Fetih Süresinde de Rabbimiz elbette fethi gerçekleştirecek müjdesi vardır. Tabi bu da müminlerin eliyle olacaktır. Halktan daha çok Müslüman devlet başkanlarının bir an evvel bir araya gelmeleri ve ümmet topluluklarını bir araya getirmeleridir. Böyle bir girişimle sorunlar çözülecek ve o zalimler Filistin'den gideceklerdir inşallah." ifadelerini kullandı.

Necat Takak

"Allah Teâlâ Kudüs'e rahmetini yağdırsın"

Duygularını dile getiren Necat Takak ise şunları söyledi: "Allah Teâlâ Kudüs'e rahmetini yağdırsın. Allah Teâlâ Müslümanların sayısını artırsın ve onları muhafaza etsin. Güzel Kudüs'ümüzü o zalimlerin elinden çıkarsın ve Müslümanları aziz kılsın. Kur'an-ı Kerim hürmetine burada toplandık ve dua ettik." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55