,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Batmanlı öğrenciler TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi oldu

Batmanlı öğrenciler TÜBİTAK’ta Türkiye ikincisi oldu
TÜBİTAK Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması Final Sergisinde Batman Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Mercan Yılmaz ve Hazal Zehra Aksak hazırladıkları proje ile matematik alanında Türkiye ikincisi oldular.

batmanli-ogrenciler-tubitak-yarismasi.jpg

Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında MEB’e bağlı resmi örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerini geliştirerek yeni bilgiler üretmelerinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen “Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması” final sergisi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile Ankara’da gerçekleşti.

Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde bu yıl ilki düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması kapsamında matematik alanına 177 proje başvurdu. Yapılan değerlendirmeler sonucu finale 15 proje davet edildi. Finale davet edilen projeler içinde Batman Türk Telekom Anadolu Lisesinin iki projesi yer aldı.

batmanli-ogrenciler-tubitak-yarismasi-003.jpg

Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması matematik alanında finalde yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencileri Hazal Zehra Aksak ve Mercan Yılmaz’ın hazırladıkları “Tekrar Eden Dizi Biçimindeki Doğal Sayılar İçin Fermatın Küçük Teoreminden Yararlanılarak Genel Bir Bölünebilme Kuralı Bulunması” projesi Türkiye ikincisi olarak derece aldı.

batmanli-ogrenciler-tubitak-yarismasi-002.jpg

Aynı yarışmaya Çevre ve İklim Değişikliği alanında katılan Batman Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Yahya Onat, “Hidrojen Yakıt Pili İçin Gerekli Hidrojenin Üretimine Yönelik Perlit Destekli Katalizör Geliştirilmesi” projesi ile yarışmadan teşvik ödülü aldı.

batmanli-ogrenciler-tubitak-yarismasi-001.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, “Ankara’da gerçekleşen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışmasına katılarak Batman’ı temsil eden tüm öğrencileri ve danışman öğretmenleri Yusuf Erbek, Erhan Onat ile Nizamettin Yarba’yı tebrik ederiz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55