,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Batmanlı kadınlar Filistinliler için oturma eylemi yaptı

Batmanlı kadınlar Filistinliler için oturma eylemi yaptı
Batman'da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için sessiz oturma eylemi yaptı.

Batman'da sivil toplum kuruluşları kadın temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, Filistinli Müslümanlara destek, siyonist işgal rejiminin saldırılarına tepki göstermek için 2 saatlik oturma eylemi ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gülistan Caddesinde Filistin bayrağı taşıyan kadın ve çocuklar, "israil sivilleri hedef alıyor", "Komutanı Muhammed olan bir ümmet boyun eğmez", "israil terör örgütüdür", "Çocukların gülmesi için bombalar susmalı, insanlık değil", "Filistin'de olanlara susmayın" yazan döviz ve pankartlar taşıyarak işgal rejimine tepki gösterdi.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Zeynep Özlem Sevim, Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde 18 gündür sürdürdüğü katliama "dur" demek için toplandıklarını söyledi.

"İşgal rejimi, Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi"

Herkesi işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet ettiklerini ifade eden Sevim, "İşgal rejimi, yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı." dedi.

"Masum çocuk ve kadınlar vahşice katlediliyor"

Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğine dikkat çeken Sevim, şöyle devam etti:

"Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuk işgalcilerin açık hedefi oldu. İşgalci İsrail, savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. İşgalci israil her 15 dakikada bir, üç çocuk katlederek Gazze Şeridi’nde, dünyanın gözü önünde soykırım uyguluyor."

"Gazze'deki soykırım durdurulmalı"

Açıklamasında tüm dünyaya çağrıda bulunan Sevim, "Bizler vicdan sahibi kadınlar ve anneler olarak, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler’i, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci israilin Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci israile yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.

Biz, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına sessiz bir oturma eylemi başlattığımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar, Filistinli kadın ve çocukların yanında oldukları göstermek için 2 saatlik sessiz oturma eylemi başlattı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55