,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Batmanlı anneler, Gazze'de katledilen kadın ve çocuklar için yürüdü

Batmanlı anneler, Gazze'de katledilen kadın ve çocuklar için yürüdü
HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki kadın ve çocuk katliamlarını düzenlenen yürüyüşle protesto etti.

 

HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanlığı öncülüğünde bir araya gelen binlerce anne, çocuklarıyla birlikte siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek, çocuk ve kadın katliamlarını düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Etkinlikte kimi annelerin temsili kefenli bebek taşıdıkları görüldü.

"Anneler Gazze için yürüyor" teması ile yapılan yürüyüş 19 Mayıs Mahallesi Hazreti Ömer (Hacı Talat) Camisi önünde kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren kadınlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu önüne kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Kadın Kolları İl Başkanı Şenay Coşkun, işgalcilerin yalnızca masum sivilleri, çocuk ve kadınları hedef alarak insanlık tarihinin en barbar, en cani katliamlarını gerçekleştirdiğini söyledi.

"Dünya Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma şahit olmaktadır"

Sözde medeniyet timsali Batı'nın ise bu katliamlara alenen destek olduğunu ve elini bebeklerin kanına bulaştırdığını ifade eden Coşkun, "Tarih bir daha göstermiştir ki Batı'nın insan hakları adına ortaya koyduğu her şey çocuk masalı olmayacak kadar kirli ve iki yüzlüdür. 21 günden bu yana dünya Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma şahit olmaktadır." dedi.

"Çocuklarını bombalar altında şehit veren Gazzeli annelerin feryatları yürekleri dağlıyor"

7 Ekim'den bu yana katledilen 2 bin 700 çocuk için kalplerinin kan ağladığını vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

"Her gün çocuklarını bombalar altında şehit veren Gazzeli annelerimizin feryatları yürekleri dağlamaktadır. Henüz insanlığını kaybetmemiş tüm dünya anneleri gibi biz Batmanlı anneler de bu acıları yüreklerimizde derinden hissediyoruz ve bu vahşete lanet okuyoruz. Gazze’de anneler çocuklarını aç olarak toprağa vermekte, çocuklarının uyanıp korkmadan sükûnet içerisinde canlarını teslim etmeleri için Allah'a dua etmektedir."

"Dünya insanlığını Gazze'de kaybetti"

Gazze'de her sabah kefenlerini giymiş bebeklerin cenaze namazı kılındığını, anne karnındaki henüz doğmamış bebeklerin bile katledildiğine dikkat çeken Coşkun, "Gazze’de anneler evlatlarını bir bir toprağa verirken aslında toprağa gömülenin insanlık olduğunu dünyaya haykırmaktadır. Evet, bugün dünya insanlığını Gazze'de kaybetmiş durumdadır. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir kadın için ayaklanan sözde kadın hakları savunucuları mesele Gazzeli anneler olunca sus pus olmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar konusunda ahkam kesenler, çocuk haklarından dem vuranlar mesele Gazzeli çocuklar olunca kulaklarını tıkamaktadırlar" diyen Coşkun, bebekler beşiklerinde katledilirken Birleşmiş Milletler ve UNICEF'in kınamanın ötesine geçmediğinin altını çizdi.

"Evlerimize siyonistlerin silah sermayesini sağlayacak ürünleri almayacağız"

Konuşmasının devamında dünyadaki tüm annelere çağrıda bulunan Coşkun, "Buradan henüz vicdanını kaybetmemiş olan bütün insanlara özellikle annelere sesleniyoruz. Daha ne kadar bu sessizlik devam edecek? Daha kaç annenin bedeninin çocukları ile birlikte parçalanmasına seyirci kalacağız? Daha kaç tane çocuğun kanının akması lazım uyanmamız için? Hangi evladının acısına yanacağını bilmeyen Gazzeli annelerin acısı biz Batmanlı annelerin de acısıdır. Evlerimize siyonist israilin silah sermayesini sağlayacak ürünleri almayacağız. Kararlılığımızla bu zulmün bir bedeli olacağını onlara göstereceğiz." dedi." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55