,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Batman'da yaşanan selde zarar gören esnaf: Yapılan nakdi yardım yetersiz

Batman'da yaşanan selde zarar gören esnaf: Yapılan nakdi yardım yetersiz
Batman’da selden etkilenen 330 esnafa, 35 milyon 247 bin 229 TL iş yeri zarar ödemesi yapılırken esnaf, yapılan yardımın olumlu ama yetersiz olduğunu belirtti.

 

19 Kasım Pazar gecesi Batman'ın birçok mahallesinde meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği selde, birçok ev ve iş yeri de zarar gördü.

Valilik koordinasyonunda oluşturulan komisyon tarafından zararları tespit edilerek karara bağlanan 330 işyerine 35 milyon 247 bin 229 TL ödeme gerçekleştirildi.

İLKHA'ya konuşan mağdur esnaf, yapılan yardımın iyi ama yetersiz olduğuna dikkat çekti.

"Yeterli olmasa da yapılan yardımlardan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz"

Zararlarının tamamının karşılanmadığını ama buna rağmen yapılan yardım ve desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür eden iş yeri sahibi Ahmet Karanfil, "19 Kasım gecesi Batman'da meydana gelen sel felaketinde iş yerimiz ve depolarımız sel suları altında kaldı. O geceden itibaren yapılan hasar tespit çalışmalarına göre 10 milyonu aşkın bir zararımız oluştu. Devlet, dün geceden itibaren zararımızın bir kısmını hesaplarımıza yatırdı. Bu, zararımızın yarısını bile karşılamadı ama yapılan yardımlardan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz. Özellikle HÜDA PAR Batman Milletvekili Sayın Serkan Ramanlı ve İl Başkanı Davut Şahin'e teşekkür ediyorum. Çünkü gece sabahlara kadar bizimle diyalog halindeydiler. Selden dolayı 9 gün ara vermiştik ama şu anda üretime tekrar devam etmeye başladık. Zararımızın daha da artmaması için üretime devam etmek zorundayız." dedi.

"Zararımızın tamamı karşılanmadı"

Kentte müdürlüğünü yaptığı marketi selde zarar gören Kenan Gün ise "Yaklaşık 5 metreye yakın sel suyu markete girmişti. İlk üç gün boyunca kendi imkânımızla burayı boşaltmaya çalıştık. Yetkililerden yardım talebinde bulunduktan sonra sağ olsunlar bizlere arkadaşları gönderdiler. Marketimiz selden yaklaşık 5 milyon kadar bir zarar gördü. Dün Valiliğin açıklamasından sonra bizlere cüzi bir miktarda ödeme yapıldı. Lakin zararımızın tamamını karşılamadığını ve çok daha fazla mağdur olduğumuz apaçık ortadadır.  Yaklaşık 160 personel buradan geçimini sağlıyor. Yetkililerden bizlere biraz daha yardım etmelerini bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55