Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor
Batman’da hububat üretimini tehdit eden süne zararlısına karşı mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde 31 teknik personelden oluşan 5 ekip ile süne mücadelesi çalışmalarına başlandı.

7 Temmuz tarihine kadar kentte bağlı 107 köyde, yaklaşık 410 bin dekar hububat ekiliş alanında süne sürvey çalışmalarının yapılması planlanıyor.

Konu hakkında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, "Hububat alanlarının önemli bir zararlısı olan süne, verimi azaltmakla kalmayıp kalitede de önemli kayıplara sebebiyet vermektedir. İlimizin önemli hububat ekim alanına sahip olması, süne mücadelesi çalışmalarını daha da önemli kılmaktadır. Müdürlüğümüz olarak mücadele çalışmalarımızı hassasiyetle devam ettireceğiz." dedi.

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.