,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Batman'da siyonist işgal rejimi bir kez daha tel'in edildi

Batman'da siyonist işgal rejimi bir kez daha tel'in edildi
HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir kitlesel basın açıklaması daha düzenledi.

Atatürk Parkı yanı 'Gazze'ye destek çadırı' önünde düzenlenen ve siyasi parti temsilcileri ile STK'ların da katılım gösterdiği basın açıklamasına katılan yüzlerce kişi, sık sık tekbir getirip işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.

Basın açıklamasında ayrıca Filistin ve Tevhid bayrakları açan kalabalık, "Katil israile sessiz kalma" pankartları açtı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, açtıkları 'Gazze'ye destek çadırı' hakkında vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.

"Batman'ın en işlek caddelerinden birinin ismini 'Gazze Caddesi' yapalım"

Konuşmasında Vali Ekrem Canalp'a seslenen Şahin, "Mademki israil işgal çetesi Gazze'yi baştan başa kuşatmış, adeta yok etmek istiyor, buradaki Müslüman kitlenin adına ben de Sayın Valimizden şu talepte bulunuyorum. Batman'ın en işlek caddelerinden birinin ismini 'Gazze Caddesi', en önemli meydanlardan bir tanesinin ismini de 'Kudüs Meydanı' olarak değiştirelim." dedi.

Molla Osman Teyfur

Ardından Kürtçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Osman Teyfur, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın tarihsel süreci ve önemine değindi.

"İslam topraklarının kurtuluşu için cihad etmek farzdır"

İslam topraklarını işgal eden kâfirlere, siyonistlere karşı cihad etmenin Müslümanlar üzerine farz olduğunu vurgulayan Teyfur, "Erkeklerimiz, kadınlarımız, borçlular, fakirler, zenginler ve yoksul olanlar üzerine cihad yapmak farzdır. Nasıl ki namaz Müslüman'a farz ise ve nasıl ki bir Müslüman namaz kılmayınca günahkâr oluyorsa şu anda da İslam topraklarında, beldelerinde Müslümanlar yerlerinde oturup düşmanla savaş etmezse günahkâr oluyor. İslam topraklarının kurtuluşu için cihad etmek ve savaşmak dünyadaki bütün Müslümanların üzerine farzdır. Bundan dolayı bizler Filistin'deki mücahitlere yardım etmeliyiz ki İslam toprakları kurtuluşa ersin." diye konuştu.

Ahmet Turgut

"Onlar zilletin yerine izzeti seçtiler"

Basın açıklamasına katılarak bir konuşma gerçekleştiren Yazar ve Senarist Ahmet Turgut ise şunları söyledi:

"Bizler bugün mahcubuz. Bizler bugün zilletteyiz. 2 milyar Müslümanız ama nüfusumuzun binde birindeki kardeşlerimiz izzet içerisindedir. Gazze'de 2 milyon kardeşim ümmetin binde biri kadar nüfusa sahip ama onların cesaretleri ve ödedikleri bedel 2 milyar Müslümandan daha ağır geliyor. Gazze'deki kardeşlerimiz benim ülkemdeki imkanların binde birine sahip ama onlar imkanın yerine imanı, zilletin yerine izzeti seçtiler. Rabbim inşallah o kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olabilmemizi lütfetsin."

Cihad Altun

Daha sonra basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihad Altun, siyonist işgal rejiminin mallarına boykot çağrısında bulundu.

"Müslüman halklar, siyonizme açıktan destek veren markaları boykot etmelidir"

Başta Türkiye olmak üzere halkı Müslüman olan tüm devletlerin söylemden eyleme geçmek ve işgal rejimiyle olan bütün ilişkilerini kesmek zorunda olduklarını ifade eden Altun, "Siyonistlere karşı ekonomik, diplomatik, ticari ve stratejik tüm kanallar kapatılmalı, elçiler sınır dışı edilmelidir. Müslüman halklar, topyekûn bir şekilde siyonizme açıktan destek veren markaları boykot etmelidir. Bu ürünlere vereceği her kuruşun kardeşlerine bir kurşun olarak sıkılacağının bilincinde olmalıdır." dedi.

"Evlatlarınıza Kudüs sevdasını anlatın"

İnsani yardım kuruluşları ve vakıflar aracılığı ile Gazze yararına yapılan yardım ve kermes organizasyonlarının desteklenip sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Altun, şöyle devam etti:

"İslami tüm yapılar, toplumda Kudüs şuuru inşa etmek adına gayret göstermelidir. Kudüs’ün yarınları için yapılacak sistematik bir programın; yas tutmaktan daha faziletli olduğunu bilmek zorundadırlar. Müslüman halklar olarak Kudüs davasına olan hassasiyetimiz sadece israilin saldırılarına bağlı kalmamalıdır. Müslüman anne ve babalar, evlatlarına Kudüs sevdasını anlatmalı ve onları Kudüs için büyütmelidirler."

Program basın açıklamasının okunmasının ardından son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55