,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Batman'da Regaib Kandili programlarla idrak edildi

Batman'da Regaib Kandili programlarla idrak edildi
Mübarek üç ayların içindeki ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili dolayısıyla Batman'daki camilerde bir dizi program düzenlendi.

 

İslam'da üç ayların habercisi olarak kabul edilen Ragaib Kandili, bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da idrak ediliyor.

Batmanlılar, rahmet ve bereket gecesi olarak kabul edilen Regaib Kandili dolayısıyla şehirdeki camilere adeta akın etti.

Camilerde düzenlenen programlarda Kur'an'ı Kerim ve mevlidi şerif okundu, ilahiler seslendirilip salâvatlar getirildi.

Çocukların da yoğun katılım gösterdiği camilerde geceyi namaz, zikir gibi ibadetlerle geçiren vatandaşlar, özelde Gazze, genelde ise tüm dünya Müslümanları için dua etti.

​Batman merkez Şeyh Muhammed El Haznevi Camii İmamı Mehmet Eşref Ağırman, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada bugünün önemine değinerek üç aylarda yapılması gerekenleri anlattı.

Mehmet Eşref Ağırman

"Müminler bu aylarda hayırda çaba göstermeli"

Regaib Kandilinin üç ayların başlangıcı olduğunu anımsatan Ağırman, "Regaib aynı zamanda Ramazan'ın habercisidir. Regaib, Müslümanların daha çok iyiliklere, Allah yolunda kulluğu daha çok ifa etme işaretidir. Üç aylar bizlere rahmet aylarının geldiğini bildiriyor. Müminler bu aylarda hayırda çaba göstermesi lazım." dedi.

"Bol bol istiğfar ve dua etmeliyiz"

Müslümanların üç aylarda hatalarından dönüp günahlarından da tövbe etsi gerektiğini vurgulayan Ağırman, "Bol bol istiğfar ve dua etmeliyiz. Özellikle Filistin'in, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın işgal altında olmasına kesinlikle duyarsız kalmamamız lazım. Oradaki Müslümanlara her an dua etmeliyiz. Özellikle bu üç aylardaki önemli gün ve gecelerde Filistinli kardeşlerimiz için dualar edelim. Allah'a Müslümanlara birlik ve beraberlik vermesi için dua edelim. Müslümanların liderlerinin bir araya gelmeleri ve İslam'ın sesinin yükselmesi için dua edelim." diye konuştu.

"Siyonist düşmana karşı Müslümanlar olarak bir olmalıyız"

Müslümanların birbirlerinin kusurlarını araştırmaması gerektiğini ifade eden Ağırman, şöyle devam etti:

"Çünkü kusursuz Müslüman olmaz. Hatalarımızdan tövbe edelim. Özellikle siyonist düşmana karşı Müslümanlar olarak bir olmalıyız. Bu birlik için bol bol dua etmeliyiz. Allah, bu üç ayları bizlere, özellikle de Filistinli kardeşlerimize hayırlara vesile kılsın. Onların özgürleşmesine, siyonistlerin ellerinden kurtulmalarına vesile eylesin. Bu ayların İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55