,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Batman'da musibetlere karşı dua ve istiğfar ile gıyabi cenaze namazı programına davet!

Batman'da musibetlere karşı dua ve istiğfar ile gıyabi cenaze namazı programına davet!
İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde İslami STK'ların da destekleriyle pazar günü Batman'da toplu dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı düzenlenecek.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin son bulması amacıyla İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde İslami STK'ların da destekleriyle pazar günü Batman'da toplu dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı programı düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, 26 Şubat Pazar günü öğlen saatlerinde açık alanda düzenleyecekleri programa tüm halkı davet etti.

Programın yerinin ise henüz netlik kazanmadığını belirten Şimşek, programın yeriyle ilgili kısa sürede bilgilendirmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Memleketin son günlerde büyük bir felaketle sarsıldığını, çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini, on binlercesinin de yaralandığını belirten Şimşek, yaşanan felaket nedeniyle şehirlerin ise yıkıldığını anımsattı.

"Musibetlerin son bulması Allah'ın dilemesiyle mümkündür"

Deprem dolayısıyla milyonlarca insanın mağdur olduğunu aktaran Şimşek, "Böyle bir durumda İTTİHADUL ULEMA olarak şöyle düşünüyoruz; inancımıza göre bu kâinatın sahibi Allah'tır, onu yoktan var eden Allah'tır. Bütün bu olup bitenler Allah Teâlâ'nın ilmi, iradesi ve bilgisi dışında olduğunu kabul etmek Allah'ın vasıflarına aykırıdır. Belki de bu insanı küfre bile götürebilir. O yüzden biz diyoruz ki, bütün bunlar sebep her ne olursa olsun, her kim olursa olsun bu musibetlerin sahibi Allah Teâlâ'dır ve onun iradesiyle gerçekleşmiştir. Bunların son bulması da yine Allah Teâlâ'nın dilemesiyle ancak mümkün olur." dedi.

Musibetlerin son bulması için 26 Şubat Pazar günü öğlen namazıyla beraber halkla beraber açık alanda günahların da affı için Allah'a dua, tövbe ve istiğfarda bulunacaklarını vurgulayan Şimşek, programda ayrıca depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı da kılacaklarını kaydetti.

"Halkımızdan seccadelerini alarak programa katılmalarını bekliyoruz"

Düzenleyecekleri programa tüm halkı davet ettiklerini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti: "Bu felaketlerin durması için ve bir daha bu tür felaketlerle karşılaşmamak için de hep beraber Rabbimize niyazda bulunacağız. Bu vesileyle bütünüyle manevi ve ibadi bir program gerçekleştireceğiz. Bütün Müslüman Batman halkını kadını erkeğiyle, genci yaşlısıyla seccadelerini alarak ilan edeceğimiz etkinlik alanımıza iştirak etmelerini ve orada hep beraber Rabbimize yalvararak bu musibetlerin son bulması için iştirak etmelerini bekliyor ve davet ediyoruz."(İLKHA)

dua-ve-giyabi-cenaze-namazi-cagrisi.PNG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55