,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 27 °C

Batman'da Kur’an-ı Kerim’e geçen 4-6 yaş miniklere taç giydirildi

Batman'da Kur’an-ı Kerim’e geçen 4-6 yaş miniklere taç giydirildi
Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi bünyesinde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik verilen temel dini bilgiler eğitimi sonrası düzenlenen törende, miniklerin sahne aldığı gösteriler gönülleri mest etti.

 

Batman'da 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik temel dini bilgiler alanında eğitim veren Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi, 26 kız ve erkek çocuk 9 aylık eğitim süreci sonrası düzenlenen programla çocuklara belge ve hediyelerini verdi.

Batman merkez Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe çocuklar, eğitmenleri ve aileler katıldı.

Program süresince sahne alan minik çocuklar, 9 aylık eğitim süresince almış oldukları namaz, dua, ayet ve hadis ezberi gibi alanlardaki eğitimlerden kısa gösteriler yaptı.

Yapılan program ve 9 ay evvelinde başlatmış oldukları eğitim süreci hakkında konuşan Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi Gönüllü İdarecisi Serpil Bereketli, küçük yaşta anne ve babaların çocuklarının dini eğitimlerine vermesi gereken önemin altını çizdi.

"Kur'an-ı Kerim-i öğretmek, bizlere yüce rabbimizin hoşnutluğunu kazandıracaktır"

Peygamber Sevdalıları Yarım Elma Çocuk Bahçesi Gönüllü İdarecisi Serpil Bereketli

Bereketli, "Yüce Allah'ın emri olan 'Oku Seni Yaratan Rabbin adıyla' ayeti kerimesinde buyurduğu gibi çocuklarımıza kitapların en yücesi olan Kur'an-ı Kerim-i öğretmek, bizlere yüce rabbimizin hoşnutluğunu kazandıracaktır. Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerifinde 'Kim Kur'an-ı okur ve onunla amel ederse kıyamet günü anne ve babasına ışığı güneş aydınlığından daha parlak bir taç takılır ve yine onun anne ve babasına değeri dünyaya değişilmez iki elbise giydirilir. Onlar bize bu elbise ne için giydirildi diye sorduklarında; kendilerine çocuğunuzun Kur'an-ı Kerim öğrenmesinden dolayı diye cevap verilir.' diye buyrulmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımıza kitabını ve dinini öğretmeye vesile olmak, her anne ve babanın görevidir"

Çocuklarda erken yaşta başlanılan dini eğitimlerin önemine değinen Bereketli, "Unutmayalım 'Ağaç yaş iken eğilir' çocuklarımızın kitabını ve dinini öğretmeye vesile olmak, her anne ve babanın görevidir. Anne ve baba çocuklarına Kur'an-ı Kerim öğretmekte, evlatlarının dünya ve ahiret saadetlerine nail olmalarına ve huzurlu bir ömür sürmelerine yardımcı olacaktır. Bu sebeple bu kutsal eğitimin temellerini atarak rabbimizin rızasına mazhar olmayı temenni eder, hepinize tek tek teşekkür ederim. Gönüllük esasıyla bu hizmette bizlere yardımcı olan ve yılları aşkın tecrübelerini birer anne şefkatiyle miniklere gösteren emek ve fedakârlık yapan çok değerli hocalarımıza da teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55