,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Batman'da Kadir Gecesi Gazze için dualar edilerek ihya edildi

Batman'da Kadir Gecesi Gazze için dualar edilerek ihya edildi
Batman'da Kadir Gecesi için camilere akın eden halk, gece boyunca ibadet ederek Kur’an okudu, Filistin, Gazze'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için dua etti.

 

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde camiler ibadet etmek isteyen Müslümanlarla doldu taştı.

Kadir Gecesi için camilere akın eden halk, gece boyunca ibadet ederek Kur'an okudu. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle Kadir Gecesi'ni ihya etmek için Batman merkez Necat Nasıroğlu Külliyesine akın eden Müslümanlar, İslam Ümmetinin ve özellikle Gazze'nin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması için dua etti.

Her yaştan insanın yoğun ilgi gösterdiği Kadir Gecesi programlarında Kur'an-ı Kerim okundu, Arapça-Kürtçe mevlit ve ilahiler seslendirildi. Bol bol duanın edildiği programlarda tesbihat namazı kılındı. Programda çeşitli ikramlar dağıtıldığı görülürken gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği belirtildi.

"Özellikle mazlum Gazze halkının kurtuluşuna vesile olsun"

Kadir Gecesi'ni ihya etmek için camiye geldiğini kaydeden Mehmet Emin Can, "Buraya oğlum Mahmut Efe ile beraber geldik. Mübarek Kadir Gecesi'ni kutlamaya geldik. 11 ayın sultanı olan Ramazan ayındaki mübarek bir gece olan Kadir Gecesindeyiz. Bu gece, bin aydan daha hayırlı olan ve ortama 83 yıla tekabül ediyor. Bugün camide hep beraber teravih namazımızı kıldık, mevlit okundu, ibadetlerimizi yaptık. Bu geceyi güzel bir şekilde geçirmeye çalıştık.  Bize ve bütün insanlığa hayırlı uğurlu olur inşallah. Özellikle mazlum Gazze halkına hayırlara vesile getirir." ifadelerini kullandı.

"Kendimizden çok Gazze'deki kardeşlerimizi düşünelim"

Gazze'deki Müslümanların kurtuluşu için dualarda bulunduğunu belirten Mehmet Nuri Günaydın, "Kadir Gecesini ihya etmek için külliyete 10 gündür itikâf içerindeyiz. Günlerimizi tamamen ibadetle, Kur'an okuma ve zikirle geçirmeye çalışıyoruz. Bütün İslam aleminin Kadir Gecesini kutluyor ve güzel geçmesini temenni ediyoruz. Ümmeti Muhammed ve özellikle Filistinli kardeşlerimiz için duada bulunuyoruz. Allah rızası için onları unutmayalım. Çünkü bugünlerde yapılan dualar inşallah Allah katında çok kıymetlidir. Özellikle kendimizden çok Gazze'deki kardeşlerimizi düşünelim." dedi.

"Gazze'deki kardeşlerimiz için hususi dualarda bulunacağız"

Muhammed Uysal ise şunları söyledi: "Bugünü güzel bir şekilde ihya ettik ve ihya etmeye devam ediyoruz. Bugün Filistin, Gazze için dulalar edildi. İlahiler okundu. Namaz kıldık. Vakit ilerledikçe dualarımızı artıracağız. Özellikle Gazze'deki kardeşlerimiz için hususi dualarda bulunacağız inşallah. Biradan uzun olan namazımızı da kılacağız. Tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olur inşallah."

"Kadir Gecesinin Filistin'in zaferine vesile olmasını diliyorum"

Böyle bir gecede bütün Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması temennisiyle dua edilmesi gerektiğini ifade eden Furkan Baytar, "Bugün günlerden Kadir Gecesidir. Bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu gece bol bol zikir çekmemiz lazım, namaz, teravih ve hep dua ile geçirmemiz lazım. Filistin'deki kardeşlerimizi ve mücahitleri unutmamamız lazım. Oradaki kardeşlerimizi dullarımıza ortak etmemiz lazım. İsrail ve yandaşlarını bu gecede lanetlememiz lazım. Onların helak ve birliklerinin bozulması için dua etmemiz lazım. Ayrıca bütün Müslümanların birlik olması içinde dua etmemiz lazım. Böyle gecelerde camileri doldurmamız lazım. Çocuklarımızla birlikte, arkadaşlarımızla ve çevremizi camilere davet etmemiz lazım. Böyle geceler bir fırsattır ve iyi değerlendirmemiz lazım. Kadir Gecesinin Filistin'in zaferine vesile olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55