,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Batman'da kaçak iddiasıyla doğalgazları kesilen vatandaşlar şirkete yürüdüler

Batman'da kaçak iddiasıyla doğalgazları kesilen vatandaşlar şirkete yürüdüler
Batman’da 'doğalgazı kaçak kullandıkları' iddiasıyla yüzlerce vatandaşa ceza kesildi. Doğalgaz sayaçlarına dış müdahalede bulunulduğu iddiasıyla kendilerine ceza kesilip mağdur edildiklerini belirten vatandaşlar 'AKSA Doğalgaz' bürosuna yürüdü.

Kendilerine haksız şekilde ceza kestiğini savunan vatandaşlar, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek 'AKSA Doğalgaz' şirketinin bürosuna yürüyerek tepki gösterdi.

Kendilerinden izin alınmadan doğalgaz saatlerinin söküldüğünü belirten vatandaşlar, Ramazan ayında mağdur edildiğini ve kendilerine zulmedildiğini söyledi.

Konu hakkında İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar yetkililere seslenerek sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmaları çağrısında bulundu.

"Oruçlu halimizle 5 nüfuslu ailemizi soğukta bırakarak mağdur ettiler"

Yüzlerce vatandaşın bu Ramazan ayında mağdur edildiğini belirten Faruk Gezgin, "Doğal gaz mağduruyum. Faturam dün geldi ve 2 bin 600 liradır. Her ay da bu civarlarda geliyor. Dün evimize gelip 'yeni saat takacağız deyip' doğal gaz saatimi sökerek eşimi kandırmışlar ve Aksa Doğalgaz şirketine getrmişler. Ardından iki saat sonra evimin doğal gazı kesildi. Buraya gelip sebebini sorduğumuzda bizlere '11 bin lira cezanızın olduğunu' söylüyorlar. Bunun ne cezası olduğunu sorduğumuzda bize 'mühür ile oynandığını' söylediler. Şu anda çok mağdurum. Bu Ramazan ayında oruçlu halde 5 nüfuslu ailemizi soğukta bırakarak mağdur ettiler. Burada benim gibi yüzlerce mağdur var. Yetkili kişilerden talebimiz bu sorunumuzun bir an evvel çözmeleridir." İfadelerini kullandı.

"Bu şekilde çok mağduruz"

Doğalgazları kesildiği için iftara yemek bile pişiremediklerini belirten Mehmet Latif Kurşun, muhatap bulamadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Bir kaç Gün önce 3 bin liralık doğal gaz faturamı ödedim. Ardından evimize gelip doğal gaz saatimi yerinden sökmüşler ve bana 11 bin lira ceza kesmişler. Ramazan ayıdır ve hepimiz oruçluyuz ve şu an evimde yemek pişiremiyorum. Sebebini sorduğumuz da bize saat değişimine gidilmiş deniliyor. Onlara kaçak varsa razıyım diyorum ama bana hiçbir şey demiyorlar. Bu şekilde çok mağduruz. Sorumlu kişi kimse bu sorumuzu çözmelerini istiyorum."

"Bizden habersiz sayacımızı sökmeleri hırsızlıktır"

Mühür oynanmış bahanesiyle 10 ayrı faturanın ceza olarak kendisine kesildiğini ifade eden Ahmet Akgül, "Biz evde yokken doğal gaz sayıcımızı sökmüşler. Komşularım beni aradı bende köyden buraya gelmiştim. Sayacımızın kim neden söküldüğünü sorduğumuzda bana ilk başta şüphe üzerine söküldüğünü söylediler. Bugün tekrar gelip buraya gelip durumu sorduğumda saatimi mühürlediklerini ve bana 10 tane ayrı ayrı rakamlarla ceza kesmişler. Yine nedenini sorduğum da ise bu sefer sayacın mührünün çekildiğini söylüyorlar. Burada bir sürü insanlar. Kimine 10 bin lira, kimine 15, 20, 30 bin lira gibi ayrı ayrı ceza kesmişler. Bunlar kimse kafalarına göre herkese ceza kesmişler. Böyle bir adalet yok. Bizden habersiz sayacımızı sökmeleri hırsızlıktır. Yetkililere sesleniyorum; bu sorunumuza çare bulun." ifadelerini kullandı.

"Dilekçemi verdim ve onları mahkemeye de vereceğim"

Doğal gaz saatlerinin hırsız gibi izinsiz söküldüğünü belirten Ahmet Özel, "Daha öncede bir doğal gaz saatimi söktüler, ev boş olduğu için bir yıldır kapalıdır. Buna rağmen 22 bin lira ceza geldi. İtiraz dilekçemi verdim ve onları mahkemeye de vereceğim. İkinci serde ise ayda 2 bin lira gelen faturama rağmen gelip o saatimi arıza var bahanesiyle sökmüşler. Bunu bizden habersiz gizli ve izinsiz bir şekilde yapmışlar ve gazı da kapatmışlar. Yetkili kişi kimse sorunumuza çözüm bulsun." dedi.

Konu ile ilgili görüşmek istediğimiz AKSA Doğalgaz yetkililerinden kimseye ulaşılamadı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55