,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Batman'da "Hayat Namazla Güzeldir" programı ile 3 bin 500 çocuk namaza başladı

Batman'da "Hayat Namazla Güzeldir" programı ile 3 bin 500 çocuk namaza başladı
Kur'an Nesli Platformu Batman temsilciliği tarafından 7-10 yaş grubu çocuklara yönelik “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi. Programda, 3 bin 500 çocuk namaza başladı.

 

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 7-14 yaşları arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerinin Batman finali, yoğun katılımla gerçekleşti.

Programda; çocuklara abdest alma, namaz kılma ve namazın önemi ile ilgili bilgiler verilirken, Peygamber Efendimizin (sallahu aleyhi vesellem) hayatı çocuklara okutuldu.

"Hayat Namazla Güzeldir" programı kapsamında 15 günlük abdest ve namaz eğitimini başarıyla tamamlayan toplamda 3 bin 500 kız ve erkek çocuğun katılımıyla Batman merkez Jiyan Parkında düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu.

Kur'an Kerim kıraatiyle başlayan program çocukların okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetleri, Hadis-i Şerif ve Ayet okuma, ilahiler ila tiyatro gösterimi ile devam etti. Renkli görüntülere sahne olan program, aileler tarafından takdirle karşılandı.

Programa HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda açıklama yapan "Hayat Namazla Güzeldir" programı Tertip Komitesi Üyesi Avukat Ahmet Cemil İptaş, namazın ve ailenin önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

"3 bin 500 kardeşimiz namaz kılmayı öğrendi"

İptaş konuşmasında, "Kur'an Nesli Platformunun yaklaşık 2 haftadır, şehrin dört bir tarafında düzenlemiş olduğu 'Hayat Namazla Güzeldir' programı vesilesiyle 3 bin 500 kardeşimiz namaz kılmayı öğrendiler. Rabbimize hamd ediyoruz. Yaratılışımızın en büyük gayesi Allah'a kulluk etmektir. Kulluk bilincinin yaratılışın en büyük amacı olduğunu asla aklımızdan çıkartmamamız lazım. Neslimize bu güzel namaz eğitimini ve bu şuuru veremezsek, bir gelecek inşa edemeyeceğiz." İfadeleri kullandı.

"Namaz kötülüklerden alıkoyar"

Kulluk bilincinin en büyük nişanesi namaz olduğunu belirten İptaş, "Cenabı Allah ayeti kerimede 'Dosdoğru kılınan namaz, insanları kötülükten alıkoyar' diye buyurmaktadır. Namaz mükâfatı sadece ahirette olan bir ibadet ve bir eylem değildir. Dünyamızı da güzelleştiren ve nurlandıran namazdır. Burada anne, babaların ve toplumun çıkarması gereken bir mesaj var. Dünyamızın da bir cennet olmasını arzuluyorsak; çocukların anne ve babalarına hürmetkâr olmasını istiyorsak, toplumlarına faydalı olmalarını arzuluyorsak, Allah Teâlâ bizlere reçeteyi işaret ediyor. Çünkü namaz kötülüklerden alıkoyar." Dedi.

"Kâinat boşluk kabul etmez"

İptaş, konuşmasında son ailelere seslenerek şunlara değindi, "Peygamber Efendimiz 'Namaz dinin direği ve müminin miracıdır. Cennetin anahtarı namazdır' diye buyurmaktadır. Çocuklarımızın cennetle buluşmasını istiyorsak, bu dünyada da cennet gibi bir hayat yaşamalarını ve yaşatmalarını istiyorsak; namazı çocuklarımıza öğretmek mecburiyetindeyiz. Kulluk bilincini onlara aşılamak mecburiyetindeyiz. Biz bunu yapmazsak, kâinat boşluk kabul etmez, kötülüğü ve münkeratı arzu edenler, çocuklarımız ve nesillerimiz üzerinden ifsat edici hesaplar yapmaktadırlar. Bundan dolayı biz onlardan daha çok çalışmazsak ve onlardan daha çok gayret göstermezsek, Allah muhafaza geri dönüşü olmayan bir yola girer ve bir nesli kaybetmiş oluruz." diye konuştu.   

Program yapılan dua ile son buldu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55