,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Batman’da Gençler Gazze için ‘Tevhid bayraklı’ yürüyüş ve basın açıklaması yaptı

Batman’da Gençler Gazze için ‘Tevhid bayraklı’ yürüyüş ve basın açıklaması yaptı
"Selahaddin’in Torunları Gazze İçin Yürüyor" temasıyla yürüyüş etkinliği düzenleyen HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları, Filistin'deki zulme dikkat çekmek için ‘tevhid bayraklı’ yürüyüş ve basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kollarının tertiplediği "Selahaddin'in Torunları Gazze İçin Yürüyor" etkinliği Çarşı Mahallesi Gök Taksi'de başlayıp Gülistan Caddesi'ne kadar sürdü.

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-001.jpg

Yürüyüş esnasında sık sık işgalcilerin aleyhine slogan atan gençler, Filistin için düzenlenen yürüyüşe iki tevhid bayrağı taşıyan atlı süvariler eşlik ederken, etkinlik Gülistan Caddesi'nde yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-002.jpg

Filistin ve Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren gençler, "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Ubeyde! Ubeyde! Ebu Ubeyde kanımız Aksa'ya feda Ubeyde", " Vur vur el-Kasam, israile vur", "Dişe diş kana kan intikam, intikam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atıldı.

Hür Gençlik üyelerinden bir grup, yürüyüş öncesi Filistin Bayrağı açarak Dabka oynadı. Basın açıklaması öncesi Özlem Ajans sanatçılarından Ömer Güneş, Filistin direnişçilerine atıfta bulunan ezgi okudu. Ezgiye açıklamaya katılan gençler eşlik etti.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Sason İlçe Gençlik Kolları Başkanı İshak Aksoy, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de siyonist vahşet ve soykırımın tüm acımasızlığıyla 90 gündür aralıksız devam ettiğini belirtti.

ishak-aksoy.jpg

"İnsaf ve vicdan sahibi milletler ayağa kalkmış, siyonist soykırıma lanet ediyor"

Aksoy, "Dünyanın gözleri önünde masum bebekler ve çocuklar, mazlum kadınlar ve sivil insanlar öldürülüyor. Ve ümmet bu vahşeti sadece izliyor. Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Amerika'ya kadar dünyanın dört bir yanında insaf ve vicdan sahibi milletler ayağa kalkmış, siyonist soykırıma lanet ediyor. Ancak devletler ve hükumetler milletlerinin sesine kulak tıkamış, kimi siyonist soykırıma destek verirken kimi de seyirci kalıyor." dedi.

"Katliam ve soykırım devam ediyor"

Kudüs davasının siyonistlerin ve emperyalistlerin olmayan insafına terk edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Aksoy, "İslam ülkelerinin hükumetleri ve yöneticileri ise kınamadan öteye geçmeyen göstermelik ve söylemden öteye geçmeyen tepkilerle Filistinli kardeşlerini ve Kudüs davasını siyonistlerin ve emperyalistlerin olmayan insafına terk etmiştir. Katliam ve soykırım devam ediyor. Siyonist işgalci zülüm, yıkım ve vahşetinde değer ve sınır tanımıyor. Siyonist terör örgütü israil 7 Ekim'den bu yana Gazze'de aralıksız olarak konutları, kamu binalarını, camileri, okulları, üniversiteleri, hastaneleri, yardım taşıyan kamyonları bombalamakta ve mazlum Gazze'nin masum ve savunmasız çocuklarını katletmektedir." ifadelerini kullandı.

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-004.jpg

"Gazze'de ilaç ve tıbbi malzeme tükenmiş ve salgın hastalıklar baş göstermiş durumda"

Gazze'de hastane ve sağlık merkezlerine ağır hasar verildiğine ve yaralıların tedavi edilemediğine dikkat çeken Aksoy, "Yıkılan binalardan ve tahrip edilen altyapıdan dolayı Gazze halkı temiz suya ve gıdaya erişemiyor. Gazze'de ilaç ve tıbbi malzeme tükenmiş, salgın hastalıklar baş göstermiş, bebek ve çocuklar başta olmak üzere yüz binlerce Gazzeli kardeşimiz hasta durumdadır. Siyonist terör örgütü israil Gazze'de uyguladığı bu vahşet ve soykırımı ABD, İngiltere ve Avrupa ülkelerinin desteğiyle yapmaktadır. 'El-küfrü milletun wahide' hadisinin tecellisi olarak Batı ülkeleri bir bütün olarak siyonist vahşete tüm imkânları ile destek verirken, maalesef İslam ülkelerinin hükumetleri 'El-muslimu ümmetun wahide' hadisinin gereğini yapmaktan aciz kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-004.jpg

"Gazze'yi ve siyonist vahşeti unutmayalım ve unutturmayalım"

İslam ülkelerinin Gazze'ye karşı insani görevlerini yapmadığına değinen Aksoy, seçim sürecinin başlamasıyla Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamların unutturulmaya çalışıldığın belirtilerek konuşmasına şöyle devam etti.

"Son bir haftadır Türkiye medyasında Gazze konuşulmaz olmuş. Halkın dikkatleri Gazze'den kaydırılmış, sadece seçim konuşuluyor. Sanki siyonist terör ve katliam bitmiş, her şey normalleşmiş, bütün mesele çözülmüş gibi zulüm ve vahşet kabulleniliyor. Siyonist vahşeti duyurmayan ekranlar ve sayfalar bu tavırlarıyla siyonist katliamların üstünü örtmüş olmaktadır. Gazze'yi ve siyonist vahşeti unutmayalım ve unutturmayalım. Gazze ve çocuklarını unuttuğumuz an Allah'ın bizi unuttuğu an olacaktır. 'Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır.' diyen Muhammed Peygamberin ümmetiyiz. Susmayacağız, zulmü kanıksamayacağız ve siyonist vahşete karşı duracağız. Zafere kadar Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız ve meydanlarda olacağız."

"Filistinli kardeşlerimizi tüm imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz"

"Filistin Meselesi ümmetin ortak meselesi, Mescid-i Aksa ve Kudüs Müslümanların ortak değeridir" denilen basın açıklamasının sonunda, "Ümmet bilinci kaybolmamalı ve nesiller boyu diri tutulmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Program okunan basın açıklamasının ardından son buldu.

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-003.jpg

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-005.jpg

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-006.jpg

selahaddinin-torunlari-gazze-icin-yuruyor-007.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55