,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Batman'da 'Gazze için insan zinciri' eylemi yapıldı

Batman'da 'Gazze için insan zinciri' eylemi yapıldı
Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından, Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamlara dikkat çekmek ve şehid olan 30 bini aşkın Filistinli için 'Gazze için insan zinciri' eylemi gerçekleştirildi.

7 Ekim’de başlayan ve 156'ncı gününe giren 'Aksa Tufanı' harekâtından bu yana Gazze’deki katliamlarıyla soykırım suçu işleyen siyonist rejim, tüm dünyada düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor. 

Gazze'de acilen ateşkes sağlanması için Batman'da bir araya gelen İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından "'Gazze için insan zinciri' eylemi yapıldı. İnsan zincirine kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç toplumun her kesimi destek verdi.

Batman merkez Körük Kavşağında bir araya gelen çok sayıda vatandaşın, Siirt Çevre Yolu boyunca oluşturduğu 'Gazze için insan zinciri' eski çöp kavşağına kadar yaklaşık 3 kilometre uzunluğa ulaştı. 

Gazze'de siyonist rejim tarafından şehid edilen binlerce çocuk, kadın, yaşlıların bulunduğuni belirten döviz ve pankartlar taşıyan vatandaşlar, 'kahrolsun israil' 'HAMAS'a selam direnişe devam' 'dişe diş kana kan intikam intikam' gibi sloganlar attı.

İnsan zinciri eyleminde basın açıklamasını, Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına Abdürrahim Demirtaş okudu.

"Şerefli Gazze halkının sesi olmak için buradayız"

Demirtaş, "Bizler Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak 6'ncı ayına giren Gazze soykırımına dikkat çekmek için bugün 'Gazze İçin İnsan Zinciri' etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bizler, Gazze’nin sadece dualarda kalan bir yer, haber bültenlerinde geçen bir alt yazı, düzgün tutulan ölüm istatistikleri ya da yıkılan binaların rakamsal ifade olmaması için buradayız. Unutmamak, unutturmamak, anmak, anlamak, duyurmak için buradayız. Bin bir güçlükle mücadele eden, açlıkla, ölümle, soykırımla karşı karşıya kalan şerefli Gazze halkının sesi olmak için buradayız. Sadece Gazze için değil, Kudüs için ve Mescidi Aksa için buradayız. Rabbim duruşumuzu katında makbul eylesin ve bizleri affetsin." dedi.

"Gazze için tüm imkanlar seferber edilmeli"

Hükümete, siynist rejim ile yapılan ticari ilişkilerin sonucu ne olursa olsun kesilmesi çağrısında bulunan Demirtaş, "Tüm İslam dünyasını üzen ve bizlere de bir utanç vesilesi olan israil ile ticari ilişkilerin kesilmesini, Soykırıma destek veren yerli-yabancı firmalara yaptırım uygulanmasını ve de bu firmalar a soykırıma destek vermekten dava açılmasını, Limanlarımızın İsrail’e her türlü malzemeyi taşırken, Filistin’e kan ve gözyaşı taşımasının durdurulmasını, Refah utanç duvarının aşılması için tüm imkânların seferber edilmesini talep etmekteyiz." ifadelerini kullandı.

"Maddi olarak ve dil ile cihada devam etmeliyiz"

Basın açıklamasının sonunda, "Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve Batmanlı vicdan sahibi insanlar olarak, mal ve dil ile cihada devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. El ile cihat için de Hükümetimize sesleniyoruz. Allah rızası için bedeli ne olursa olsun bu soykırımı durdurun!!! Gelin Ramazan ayında, bu mübarek ayda bu mübarek beldeyi kurtarmak ve ihya etmek için elimizden ve dilimizden ne geliyorsa yapalım." çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55