,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi

Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi
Dünya genelinde siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'nde Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler sürüyor.

Batman'daki İslami sivil toplum kuruluşları tarafından Filistinli Müslümanlara yönelik Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan İbrahim Halil Camiinde "Gıyabi cenaze namazı ve dua" programı düzenlendi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, daha sonra Filistinli Müslümanlara dua etti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, Filistinli Müslümanlara destek programlarının devam edeceğini söyledi.

"Savaşlarda bile kullanılması yasak olan bombalar, silahlar kullanılıyor"

Yaklaşık Bir buçuk aydır Amerika ve kuklası israilin kadınların, çocukların üzerine karadan, havadan, denizden bombalar yağdırdığını ifade eden Aydın, "Savaşlarda bile kullanılması yasak olan bombalar, silahlar kullanılıyor. Oradaki Mücahitler her şeylerinden vazgeçerek büyük bir mücadele veriyor. Peki, biz Müslümanlar neler yapmamız gerekiyor? Oradaki Mücahitler bizlerden öncelikle dua istiyorlar. Peygamber Sevdalıları teheccüt namazıyla bir dua programı başlatmış durumda. Perşembeyi cumaya bağlayan gece herkes aileleriyle bu programı uygulasın istiyoruz." dedi.

"Mücahitlere destek amacıyla etkinliklerimiz devam edecek"

Batman'da İslami STK'lar olarak her Salı günü Filistinli Müslümanlar için dua programı tertiplediklerini anımsatan Aydın, "Yine her Cuma günü şehidlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılıyor ve dua ediyoruz. Tabi bunlarla yetinmeyeceğiz. Çok önemli bir konu var, o da boykottur. Elinden bir şey gelmediğini belirtenlere çağrım, boykot yapabilirsiniz. Onların ve onlara destek veren firmaların mallarını almayarak katkıda bulunabilirsiniz diyoruz. Mücahitlere destek amacıyla inşallah etkinliklerimiz devam edecek." diye konuştu.

Konferansa davet

Ayrıca Batman'da 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda saat 19.00'da yarın "Yolumuzu aydınlatan yıldızlar" temasıyla sahabelerin hayatlarının anlatılacağı bir program düzenleyeceklerini belirten Aydın, tüm Batmanlıları konferansa davet etti. (İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55