,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi

Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler sürüyor.

"Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi havadan, karadan ve denizden bombalayan işgal rejimi, aralarında en az 6 bin çocuk ve kadın yaklaşık 10 bin Filistinliyi şehid etti, 20 bini aşkın Müslümanı ise yaraladı.

Batman'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Filistinli Müslümanlar için düzenlenen "Gıyabi cenaze namazı ve dua" programı bugünde Seyyit Hüsnü Genç Camiinde devam etti.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Batman'daki camilerde halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, Filistinli Müslümanlara dua etti.

Programın ardından düzenlenen etkinlik hakkında STK'lar adına açıklamalarda bulunan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdürrahim Demirtaş, herkesi düzenlenen programlara katılım göstermeye çağırdı.

Abdürrahim Demirtaş

"Duyarlı vatandaşlarımızdan programlara iştirak etmelerini bekliyoruz"

Demirtaş, "İslami sivil toplum kuruluşları olarak 7 Ekim'den bu yana eylem birlikteliği yapıyoruz. Yürüyüşler, kermesler, basın açıklamaları düzenledik. Gazze'ye, Kudüs'e desteği devam ettirebilmek, bu duyguyu diri tutmak adına da her Cuma günü Batman'ın farklı camisinde gıyabi cenaze namazı programı düzenliyoruz ve salı günlerinde de farklı camilerde dua programı tertipliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan beklentimiz bu programlara iştirak etmeleridir." dedi.

Feyzi Aydın

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın ise yaptığı açıklamada, İslami STK'lar olarak Kudüs, Gazze için haftalardır ortak etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

"Araçlarımız ücretsiz olacak"

Her etkinliğe destek verdiklerini anımsatan Aydın, "Elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Pazar günü İHH'nın Adana İncirlik Üssü'nün kapatılmasıyla alakalı bir dizi programı olacak. Batman'da da cumartesi saat 10.00 ile gece saat 12'de iki araç konvoyu kaldırılacaktır. Araçlarımız Nasıroğlu Külliyesinde kaldırılacak. Vatandaşlarımızın bu etkinliğe destek olmalarını istiyoruz. Araçlarımız ücretsiz olacak. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Halkımızdan etkinliklere destek olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55