,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Batman'da "Ekmek Fabrikası kapanıyor" iddiası yalanlandı

Batman'da "Ekmek Fabrikası kapanıyor" iddiası yalanlandı
Batman Vali Yardımcısı Göktaş, belediye ekmek fabrikasında basınla bir araya gelerek, fabrika ile ilgili iddiaların asılsız ve yalan olduğunu kaydetti.

Batman Vali Yardımcısı ve vekil Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, belediye ekmek fabrikasında basınla bir araya gelerek, görevden alınan HDP’li eski belediye başkanı Mehmet Demir’in iddialarına cevap verdi.

Mehmet Demir’in basına düşen “ekmek fabrikası satılıyor” iddialarından haberleri ve böyle bir kararları olmadığını belirten Göktaş, “Önce ekmek fabrikası satışa çıktı dendi. Sonraki süreçte tabi ardı ardına açıklamalar geldi. Biz de her zamanki gibi bir yazılı metinle kendimizi anlatmaya çalıştık, gayret ettik. Ancak hemen sonrasında tekrar Mehmet Bey basın açıklaması yaptı dedi ki, ekmek fabrikası bir bütün olarak değil parça parça satılıyor.” dedi.

Göktaş devamla, “Tek gayemiz kendimizi kamuoyuna doğru anlatmaktır. Şimdi biz Mehmet Bey’in yaptığı açıklamaların neresini düzeltelim. Bu fırın 2016 yılında o dönemki kayyum Şevket valimiz döneminde yapıldı. Burası bir pazar alanı olarak inşa edilmiş. Sonrasında Pazar olarak karşılık bulmayınca 2019 yerel seçimlerinde Batman’daki vatandaşlarımızın teveccühleri sonrasında Mehmet Bey görev başına gelmiş ve buraya demiş ki, buraya ekmek fabrikası yapabilir miyiz? Demişler fakat bir yıl sonra ikinci kayyum dönemi başladı.

Mehmet Bey'in o bir yıllık süre zarfında bu çatı altında bırakın bir tane ekmeği, bir tane poğaça dahi üretmediler. Muhtemelen Mehmet Bey diyecek ki, ben tam üretime başlayacaktım ama kayyum atandı. Şimdi muhtemelen bu toplantımızın sonunda da şöyle diyecektir; ‘Batman Belediyesi bunları satacaktı işte benim açıklamalarımdan sonra vazgeçti.” diye konuştu.

“Yeni Makinalar Aldık”

Göktaş konuşmasının devamında şöyle konuştu: “Önce fabrikanın satılacağını sonra da parça parça satılacağını iddia ettiler, “Biz bozulan makinaların yerine üç tane yeni makine aldık ve kapasiteyi artırdık. Eski arızalanan makinaları ise mevzuata uygun bir şekilde yasal bir süreçle satışa çıkardık. Satışa çıkarılanlar eski arızalanan makinalardır. Çünkü yerine yenilerini aldık”

“Ekmek Üretim Kapasitesini 90 Bin’e Çıkardık”

Ekmek fırınının kapatılması, satılması bir yana kapasite artırması noktasında çalışmalar yaptıklarına değinen Göktaş, “Günde yaklaşık 40 bin adet ekmeği dün olduğu gibi bugün de üretmekteyiz. Yarın da üreteceğiz. Hatta arttırarak üreteceğiz. Kapasite 75 bin idi biz yeni alınan makinalarla kapasiteyi 90 bine çıkardık. Fakat ekmeği talebe göre üretiyoruz.

Halihazırda bir ihtiyaç olduğunda ki deprem zamanda maalesef olmuştu. Biz buradaki üretimimizi 75 bin-80 binlere kadar çıkardık.” Dedi.

sukru-alperen-goktas-batman-belediyesi-ekmek-fabrikasi.jpg

sukru-alperen-goktas-batman-belediyesi-ekmek-fabrikasi-001.jpg

sukru-alperen-goktas-batman-belediyesi-ekmek-fabrikasi-002.jpg

sukru-alperen-goktas-batman-belediyesi-ekmek-fabrikasi-003.jpg

sukru-alperen-goktas-batman-belediyesi-ekmek-fabrikasi-004.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55