Batman'da eğitim hamlesi: 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi yolda

Batman'da eğitim hamlesi: 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi yolda
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, yapay zekâ çalıştayıyla başlatılan dönüşüm sürecinde eylül ayından itibaren yaklaşık 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi verileceğini duyurdu.

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, İlke Haber Ajansı Batman İrtibat Bürosu'nu ziyaretinde, eğitimdeki son durum ve gelecek hedeflerine dair kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Yaşar Ciğer; karne süreci, yaz tatili planları, yapay zekâ entegrasyonu ve mesleki rehberlik gibi birçok alana dair bilgi verdi.

"Sorumluluk sadece öğrencilerde değil"

Ciğer, Batman'da 172 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, karnelerin yalnızca öğrencileri değil, velileri ve yöneticileri de ilgilendiren bir değerlendirme aracı olduğunu ifade etti. Ciğer, "Asıl sorumluluk eğitim sisteminde. Çocuklar bu sürecin en masum paydaşlarıdır." dedi.

"Yaz tatili önerileri: Dinlen, eğlen, geliş"

Öğrencilerin tatili sadece dinlenerek değil, aynı zamanda kendilerini geliştirerek geçirmelerini öneren Ciğer; kurslar, müze ve akraba ziyaretleri gibi etkinliklerin önemine dikkat çekti. Ciğer, öğretmenlerin ise yeni döneme dinlenmiş ve motive başlaması gerektiğini vurguladı.

Batman'da eğitim hamlesi: 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi yolda

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer

Mesleki rehberlikte yeni adımlar

8'inci sınıf öğrencilerinin doğru yönlendirilmesi amacıyla rehber öğretmenlerin mesleki ve dinî eğitim kurumlarına gönderildiğini belirten Ciğer, öğretmenlerin alanları yerinde tanıyarak öğrencileri daha bilinçli yönlendirdiğini ifade etti.

Yapay zekâ ve teknoloji atılımları

Batman'da bu yıl ilk kez düzenlenen Robot Yarışması ve Teknoloji Festivali'ne 340 takımdan bin öğrencinin katıldığını aktaran Ciğer, etkinliğin 3 milyon TL bütçeyle üç gün sürdüğünü belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapay zekâ politikası doğrultusunda Batman'da düzenlenen Yapay Zeka Çalıştayının ise büyük ilgi gördüğünü ifade eden Ciğer, 4 üniversiteden 12 uzmanın katkı sunduğu etkinliğe bin 500 kişinin katıldığını, bu çalıştay sonrası, eylül-ekim aylarında öğretmenlere yapay zekâ eğitimi verileceğini kaydetti.

"Batman, yaklaşık 10 bin öğretmeni yapay zekâ ile entegre eden Türkiye’deki ilk il olmayı hedefliyor." diyen Ciğer, bu alanda öncü olmanın önemini vurguladı.

Batman'da eğitim hamlesi: 10 bin öğretmene yapay zekâ eğitimi yolda

"Batman sınavda 7 birinci çıkardı"

Ciğer, Batman'ın Bursluluk Sınavında 7 il birincisi çıkardığını, TÜBİTAK Proje Yarışmalarında ise 8 kategorinin 7’sinde bölge birincisi olduğunu belirtti. Ciğer, bu başarıda önceki yöneticiler ve Vali'nin desteklerinin önemli olduğunu söyledi.

"Her öğrencinin ve okulun durumu detaylı analiz edilecek"

Yeni dönemde, okul ve kurumlar daha sistemli şekilde denetleneceğini vurgulayan Ciğer, "Öğrenci Tanıma Sistemi ve Okul Değerlendirme Sistemi gibi dijital sistemlerle her öğrencinin ve okulun durumu detaylı analiz edilecek. Bu süreçte yapay zekâ desteği de kullanılacak." dedi.

Okul kıyafetlerinde yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okullarda serbest kıyafet uygulamasının kaldırılacağı, tekrar forma uygulamasının başlayacağı açıklamasına da değinen Ciğer, veli yükünü azaltmak amacıyla uygun fiyatlı ve bütünlük sağlayan kıyafetlerin belirleneceğini söyledi. Ciğer, ihtiyaç sahibi öğrencilere birebir destek verileceğini ifade etti.

İmam hatip okullarında nitelikli büyüme

İmam hatip okullarına olan ilginin arttığını belirten Ciğer, bu artışın okul kalitesine bağlı olduğunu vurguladı. Ciğer, akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda kaydedilen ilerlemeler sayesinde bu okulların Bakanlık tarafından örnek gösterildiğini belirtti.

Temizlik personeli sorunu çözülüyor

Okullardaki temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacına değinen Ciğer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni planlamayla bu sorunu çözmeyi hedeflediğini söyledi. Ciğer, "Yeni uygulama, okullar açılmadan devreye girecek ve Türkiye genelinde rahatlama sağlayacak." dedi.

Aile katılımı ve değerler eğitimi ön planda

Ailelerin eğitime katılımının hayati önemde olduğunu belirten Ciğer, milli, manevi ve ahlaki değerlerin çocuklara kazandırılmasında ailenin aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yaklaşık 15 bin aile ve 12 bin öğrenciye ulaşılan "Değerler Eğitimi" projesinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.