,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C

Batman'da binlerce çocuk Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü

Batman'da binlerce çocuk Gazze'de katledilen çocuklar için yürüdü
Batman'daki binlerce çocuk, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki çocuk katliamlarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

 

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce çocuk, siyonist işgal rejiminin Gazze'deki bebek ve çocuk katliamlarını düzenledikleri kitlesel yürüyüşle protesto etti.

Etkinlikte kimi çocukların Gazze'de katledilen çocukları anımsatan bir görüntü oluştururken kimi çocukları ise ağızlarını siyah bantla kapatarak Gazze'de yaşanan siyonist zulme sessiz kalan halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin sözde yöneticilerin içinde bulunduğu hali gözler önüne serdi.

"Batmanlı Çocuklar Gazze İçin Yürüyor" temasıyla yapılan yürüyüş Dörtyol'da (Hasankeyf Oteli önü) kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren çocuklar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Gülistan Caddesi'ne kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Burada düzenlenen basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Çocuklar adına basın açıklamasını okuyan Ömer Asaf Sütçü, Gazze'de çocuklara yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını, Selahaddini Eyyubi'nin torunları olarak Gazzeli çocukların özgürlüğü için çalışacaklarını söyledi.

Ömer Asaf Sütçü

"Daha kaç çocuk öldükten sonra harekete geçeceksiniz?"

Sütçü, "Bir çocuk olarak kendimi Filistinli bir çocuğun yerine koyuyor ve diyorum ki: Ben, Filistinli çocuk. Filistin'de doğdum, Filistin'de büyüdüm. Doğduğum gün tanıştım savaşla. Doğduğum gün tanıştım bomba sesleriyle ve doğduğum gün tanışamadım annemle. Doğduğum gün hastane bombalanmış ben kurtulmuşum, annem ise şehit olmuş.

Ben Filistinli çocuk. Oyuncak nedir bilmedim. Arkadaşlarımla şehitçilik oynadık. Her gün birimiz şehit olduk; Hem oyunda, hem gerçek hayatta. Okulum var mı yok mu bilmiyorum. Çünkü bombalar okullara da düşüyor ve biz okulsuz kalıyoruz. Ben Filistinli çocuk. Doğduğu günden beri annesiz çocuk. Doğduğu günden beri vatanına göz dikilen çocuk. Ne suçum vardı ki benim? Ne suçu vardı ki annemin? Ne suçumuz var da böyle saldırıyorlar bize? Ve siz ey Müslümanlar! Siz neden sessiz kaldınız bize? Durumumuzdan haberdar değil misiniz? Yoksa sizi de mi esir aldılar, sizin şehirlerinizi de mi bombaladılar? Peki siz ey güç sahipleri! Daha kaç çocuk öldükten sonra harekete geçeceksiniz?" diye sordu.

"Bizler hep sizin yanınızda olacağız"

Dünyanın Gazze'deki zulme sesiz kaldığını belirten Sütçü, "Ben Filistinli çocuk. Gazze’nin umudu, Mescid-i Aksa'nın umudu. Şimdi de kendim olarak söylüyorum: Ben Türkiyeli çocuk. Bu topraklardan Gazze'ye selam olsun. Buradan Mescid-i Aksa'ya selam olsun. Dünya, size yapılan bu zulme karşı sessiz kalıyor. Bu da kötüleri daha da cesaretlendiriyor. Ama bizler Batman'da bir araya gelerek şöyle haykırıyoruz: Bizler hep sizin yanınızda olacağız. Size yapılan bu zulme sessiz kalmayacağız.  Selahaddini Eyyubi'nin torunları olarak özgürlüğünüz için çalışacağız." diye konuştu.

"Kudüs Filistin'in başkentidir"

Açıklamasının devamında Sütçü şunları söyledi: "Ve size söz veriyoruz; Âlim olup bu davayı her yerde anlatacağız. Mühendis olup sizi koruyacak teknolojiler geliştireceğiz. Yazar olup dünyaya destanınızı anlatacağız. Asker olup sizi kurtarmaya geleceğiz. Şimdilik elimizden gelen sadece dua etmek ve bu zulmü duyurmaya çalışmak. Çocuk yüreklerimizle yetişkin yüreklere haykırıyoruz; Kudüs Filistin'in başkentidir ve israilin başkenti de cehennemin dibidir. Sizi çok seven ve sizinle Aksa'da buluşmak isteyen Batmanlı kardeşleriniz."

Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55