,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Batman'da 173 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Batman'da 173 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Batman'da ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören 173 bin öğrenci karne alarak iki haftalık yarıyıl tatiline girdi.

Sabahın erken saatlerinde soğuk hava rağmen okullarına giderek karnelerini almak için bekleyen öğrenciler, düzenlenen törenlerin ardından öğretmenlerinin ellerinden karnelerini almanın mutluluğunu yaşadılar.

Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi okulunda, Batman Valisi Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okul müdürü ve öğretmenler öğrencilerin karne törenine katılarak, hem hafızlık hem de örgün eğitim alan 5'inci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Sömestr tatili dolasıyla karne heyecanını öğrencilerle birlikte paylaştıklarını ifade eden Canalp, karne dağıtımından sonra bir açıklamada bulunarak hem öğrencilere hem de ailelerine çağrıda bulundu.

"Çalışarak dinlenmek hepsinden güzeldir ve hepsinden en iyisi ve ideali olanıdır"

Canalp, "Buradan iki kesime mesaj göndermek istiyorum. Bir tanesi karne alan evlatlarımızadır. Elbette ki tatil dinlenme zamanıdır. Ama dinlenirken aynı zamanda da geçmiş dönemde okuduğumuz ders konularını gözden geçirelim. Hem dinlenelim hem de kendimizi çok yormadan derslerde ne öğrendiysek onları bir kez daha gözden geçirmelerini istiyoruz. Öğrenciler bazen tatillerde tatil yapalım ama çok değil. Çünkü çok tatil iyi değildir. Bir miktar tatil yapmak ve bir miktar her zaman için iyidir. Ama çalışarak dinlenmek hepsinden güzeldir ve hepsinden en iyisi ve ideali olanıdır. İkincisi ise eğer derslerimizde çok iyiysek, bu iyi olan derslerimizi devam ettirebilmemiz için tatilde iyi bir performans sergilememize bağlıdır. Eğer derslerimizde eksiklerimiz var ise, bu eksikleri gidermek için hepimiz bu ara dönemde gayet iyi çalışmakla mükellefiz." ifadelerini kullandı.

"Evlatlarımıza sürekli destek olmamız lazım"

Başarılı anlarında olduğu gibi zayıf getirme anlarında da öğrencilerin yanlarında olunması gerektiğini belirten Canalp, "Bir başka noktada annelerimiz, babalarımız ve ebeveynlerimiz, evlatlarımızın eğer bir başarıları varsa onları takdir etmemizi çok iyi bilmemiz lazım. Ama eğer derslerimizin bir yerinde bir eksiklik varsa, o eksik olan hususlar içinde evlatlarımıza sürekli destek olmamız ve onlara çok iyi bir motivasyon sağlamamız gerekiyor. Nasıl ki başarıları olduğu zaman, başarılarının yanındaysak, eğer başarısızlıkları var ise, yine yanlarında olacağız. Çünkü aile olmak demek hem başarı zamanında hem de başarısızlık zamanında aile üyelerinin yanında olabilmek demektir. Buradan karne alan bütün avlaklarımızı tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55