,
  • BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucudan 68 kişi tutuklandı

Batman Valisi Canalp: Uyuşturucudan 68 kişi tutuklandı
Uyuşturucuyla mücadelenin temel öncelikleri arasında olduğunu belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, 2024 yılının ilk 4 ayında uyuşturucudan tutuklanan kişi sayısının 68'e yükseldiğini söyledi.

Batman Valisi Ekrem Canalp, nisan ayı içerisinde Batman genelinde gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısında, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın da hazır bulundu.

Geçen yıl nisan ayında 951 asayiş olayı meydana gelmişken bu nisan ayında 896 asayiş olayının meydana geldiğini ifade eden Canalp, iş yerinden, kurumdan ve evden hırsızlık, yan kesicilik, dolandırıcılık gibi 9 önemli suçtaysa geçen yılın nisan ayına göre yüzde 34'lük bir düşüş yaşandığını belirtti.

"Suçları aydınlatma oranı yüzde 89'a yükseldi"

Asayiş suçlarındaki aydınlatma oranlarının güç geçtikçe arttığını belirten Canalp, "Aydınlatma oranımız geçen yıl nisan ayında yüzde 86 iken bu yılki nisan ayımızda yüzde 89'a yükselmiştir. Mahkemelerce haklarında yakalama kararı çıkartılan kişilere yönelik de çalışmalarımız devam etmektedir. Geçen yıl nisan ayında 750 kişiyi yakalayıp cezaevine teslim etmişken bu nisan ayında bu rakam bin 288'e çıkmıştır. Bu da yüzde 72'lik bir artışa karşılık gelmektedir. Belli nitelikteki asayiş olaylarındaki hızlı düşüşlerin temel nedenlerinden biri de suç makinası diye tabir etmiş olduğumuz, suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş olan kişilerin yakalanarak cezaevine teslim edilmiş olmasıdır." dedi.

"Nisanda yüzde 79'luk bir narkotik olaya müdahale edildi"

Uyuşturucuyla mücadelenin Batman'ın temel önceliği arasında olduğuna işaret eden Canalp, "Bu öncelik çerçevesinde hareket etmeye devam ediyoruz. Geçen ay, geçen yıla oranla yüzde 79'luk bir narkotik olaya müdahalemiz söz konusudur. 179 narkotik olaya nisan ayında müdahale edilmiştir. Yine nisan ayında narkotik olayla ilgili 11 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 2024 yılının ilk 4 ayında uyuşturucudan tutuklanan kişi sayısı da 68'e yükselmiştir." diye konuştu.

"Artan siber suçlara karşı özel bir parantez açtık"

Siber suçların da ana başlıklar arasında yer aldığını vurgulayan Canalp, "Türkiye'de de, Batman'da da gittikçe artan siber suçlara karşı da özel bir parantez açtık. Bu suçlarla ilgili de çok özel bir çalışma yapıyoruz. Nisan ayı içerisinde toplam 334 adli işlem yapılmıştır. Siber suçlardan da 17 kişi tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Göçmen kaçakçılığıyla ilgili 10 olaya müdahale edildiğini aktaran Canalp, 11 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını, 12 yabancı uyruklu şahıs için de adli işlem uygulanarak İl Göç İdaresine teslim edildiğini söyledi.

2023 yılı nisan ayında 133 yaralamalı trafik kazasının meydana geldiğini dile getiren Canalp, bu yılın nisan ayında 90 kazanın yaşandığını, bu kazalar neticesinde 169 vatandaşın ise yaralandığını kaydetti. (İLKHA)






  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55