,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 24 °C

Batman Valisi Canalp asayiş olaylarının bilançosunu açıkladı

Batman Valisi Canalp asayiş olaylarının bilançosunu açıkladı
Batman Valisi Ekrem Canalp, mart ayı içerisinde Batman genelinde gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Valilikte düzenlenen basın toplantısında, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın da hazır bulundu.

Batman genelinde toplamda 2 bin 583 polisin; ilçe, belde ve köylerde ise 2 bin 461 jandarma personelinin görev yaptığını aktaran Canalp, 2 bin 431 güvenlik korucusunun, bin 623 gönüllü korucunun da görev yaptığını dile getirdi.

Toplamda bin 833 özel güvenlik personelinin kentte görev yaptığını belirten Canalp, "Jandarmamızın terörle mücadele kapsamında yapmış olduğu operasyonel rakamlar ise şöyle; 2023 yılı içerisinde bin 170 operasyon, 2024 yılı içerisinde de 284 operasyon gerçekleştirilmiştir." dedi.

"Asayiş olaylarında yüzde 18'lik bir azalış var"

Asayiş olaylarına ilişkin bilgi veren Canalp, "Asayiş olaylarına baktığımız zaman 2023 yılının mart ayı ile 2024 yılının mart ayını karşılaştırdığımız zaman ilimizdeki toplam asayiş olaylarında yüzde 18'lik bir azalışın meydana geldiğini memnuniyetle ifade etmek isterim. Meydana gelen asayiş olaylarında yüzde 89'u aydınlatılmış durumdadır. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda da toplamda yüzde 42'lik bir düşüş meydana gelmiştir. Özellikle iş yeri ve kurumdan hırsızlıklarda alınmış olan tedbirler karşılığını göstermektedir. Yüzde 69'luk bir azalma meydana gelmiştir." diye konuştu.

"Hırsızlıklarda yüzde 14'lük azalma meydana geldi"

Yan kesicilikte yüzde 50'lik bir azalmanın meydana geldiğini vurgulayan Canalp, şöyle devam etti:

"Evden hırsızlıklarda yüzde 14'lük bir azalma meydana gelmiştir. Mart ayı içerisinde mahkemelerce haklarında arama kaydı bulunan toplam bin 124 şahıs yakalanmıştır. Yakalanma oranlarında da bir önceki yılın aynı ayına göre karşılaştırma yaptığımız zaman yüzde 79'luk bir artış meydana gelmiştir. Çok sayıda suç işleyen şahısların yakalanmış olmaları da yapmış olduğumuz mücadelede çok önemli bir etken olduğunu paylaşmak isterim."

"Uyuşturucudan 20 şüpheli tutuklandı"

Mart ayı içerisinde uyuşturucu sattığı tespit edilen toplam 20 şüpheli şahsın yakalandığını belirten Canalp, "Bu şahıslar tutuklanmıştır. 12 şüpheli şahıs hakkında da adli işlem yapılmıştır. Mart ayı içerisinde 26 bin 832 gram skunk maddesi, 5 bin 239 gram da esrar yakalanmıştır. Bu operasyonlar esnasında da 33 tabanca, bir tüfek ele geçirilmiştir. Metanfetamin ve bonzai yakalamalarımız da bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Siber suçlardan 17 şahıs tutuklandı"

Siber suçlarla ilgili yapılan çalışmaları da anlatan Vali Canalp şunları söyledi:

"Mart ayında 128 şahsa adli işlem yapılmış, 17 şahısta siber suçlarla mücadele kapsamı içerisinde tutuklanmıştır. Kaçakçılıkla ilgili de toplamda 79 şahsa adli işlem yapılmıştır. 21 bin 684 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. 4 tabanca, 2 uzun namlulu silah ele geçirilmiştir."

"Bir çocuk maganda kurşunuyla yaralandı"

Seçim günü havaya silah sıkarak tespit edilen 2 şahsın da yakalandığını belirten Vali Ekrem Canalp, 15 yaşındaki bir çocuğun başına maganda kurşunlarından birinin isabet ettiğini, çocuğun hafif bir şekilde yaralandığını ifade etti. Canalp, "Olay ne olursa olsun havaya ateş açmak şeklindeki her olay, böyle bir olayı gerçekleştiren herkes magandadır. Bizim gözümüzde saygın vatandaş da değildir. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55