,
  • BIST 10117.81
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 28 °C

Batman Ticaret Borsası Başkanı Güneş: Savaşın ticarete etkisi çok fazla

Batman Ticaret Borsası Başkanı Güneş: Savaşın ticarete etkisi çok fazla
Rusya-Ukrayna savaşının ticarete etkisini değerlendiren Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, savaşın Türkiye ticaretini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

 

Savaşların piyasaları ciddi manada etkilediğini, en büyük mağduriyeti ise halkın ve özel sektörlerin yaşadığını vurgulayan Güneş, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşının ticarette sıkıntılara neden olduğunu belirtti.

Türkiye’nin hem Rusya hem de Ukrayna ile ticaret ilişkilerinin olduğunu, savaş nedeniyle her iki ülkeye de ihracatın durduğunu ifade eden Güneş, bu durumun ülke ticaretini kötü etkilediğini kaydetti.

Her kesimin savaştan olumsuz yönde etkilendiğini söyleyen Güneş, savaşın devam etmesi halinde ticaretin daha da gerileyeceğine, piyasaların sıkıntıya gireceğine dikkat çekti. Güneş, daha ciddi sıkıntılar yaşanmadan savaşın bir an önce son bulması temennisinde bulundu.

“Sıkıntıyı özel sektörümüz çekiyor”

Savaştan dolayı büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Güneş, “Öncelikle biz her türlü savaşa hayır diyoruz ve bu savaşın dünyaya etkisi ve yankısı oldu. Dolayısıyla savaş ismi duyulunca piyasalarda bir oynama oluyor. Bunun sıkıntısını tabi ki özel sektörümüz çekiyor. Her iki ülkeyle de ticari münasebetlerimiz var. Bundan dolayı ticarette sıkıntılar oluyor. Bu ülkelerin savaşta olması bizleri fazlasıyla üzüyor.” dedi.

Batman Ticaret Borsası Başkanı Güneş: Savaşın ticarete etkisi çok fazla

“Her iki ülkeye de ihracatımız durmuş durumda”

Savaş nedeniyle kurda, akaryakıtta artışların yaşandığını anlatan Güneş, “Türkiye’den her iki ülke Rusya ve Ukrayna’ya ihracatımız var. Her iki ülkeye de ihracatımız durmuş durumda. Bu ticaretimize ciddi anlamda olumsuz etki ediyor. Her iki ülkeden de yakın zamanda turizm patlaması beklerken o da sekteye uğradı. İnşallah savaş biter de bu sıkıntılar devam etmez.” diye konuştu.

“Bu durumun ticaretimize etkisi bayağı oluyor”

Herkesin savaştan zarar gördüğünü vurgulayan Güneş, şöyle devam etti: “Her iki ülkeden de doğal gaz, petrol alışverişimiz var. Her iki ülkeye de sebze ve meyve ihracat ediyoruz. Tabi değişik alışverişlerimiz de var. Dolayısıyla bu savaş bize de etki ediyor. Özellikle takip ettiğimiz kadarıyla sebze ve meyve fiyatlarının yarı yarıya düştüğünü görüyoruz. Fazla fiyatların da düşmesi üreticilerimiz için iyi değil. İhracatın durmasından dolayı fiyatlar düşüyor. Bu durumun ticaretimize etkisi bayağı oluyor.”

“Savaş sürerse ticaretimiz daha da geriler”

Savaşın bir an önce son bulması temennisinde bulunan Güneş, “Uluslararası taşımacılardan tutun üreticilere, ihracatçılara kadar hepsi bu savaştan etkileniyor. Dolayısıyla hepimiz bundan zarar ediyoruz. Savaş sürerse ticaretimiz daha da geriler. Bu nedenle bir an evvel bu savaşın son bulmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55